Lägenheter och privat boende Split - Dalmatien

Split och Dalmatien är fascinerande, men samtidigt krävande ämne, särskilt i detta begränsade utrymme. Vi kommer att nämna Split och öarna Brac, Hvar, Vis och Šolta, Makarska och Omis Riviera. Vi kommer inte att ignorera fascinerande Split inlandet, Adriatiska kusten och den magiska dalmatiska Zagora! Först föddes förstås, Split, en stad med rik historia och skönhet, i dröm...

Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i - Split - Dalmatien

Lägenheter Neda

Živogošće

på förfrågan

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Ljiljana

Kaštela

från 90 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Villa Ruić

Šolta

från 50 €

Lägenheter Matić Tučepi

Tučepi

från 50 €

Lägenheter Bela

Čiovo - Arbanija

från 55 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Nada

Čiovo - Arbanija

på förfrågan

2 recensioner - 5/5
Semesterhus Marin

Vinišće

från 120 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Leon

Tučepi

från 100 €

Lägenheter Petar Vlašić

Podstrana

från 50 €

1 recensioner - 5/5
Semesterhus Villa View Makarska

Makarska

från 350 €

Lägenheter Šimić

Tučepi

på förfrågan

Lägenhet Sea View

Makarska

från 100 €

Lägenheter Villa Dalmatina

Živogošće

från 50 €

Lägenheter Villa A&D

Ciovo - Slatine

från 100 €

Lägenheter Makarska Centar

Makarska

på förfrågan

2 recensioner - 5/5
Lägenheter Ruža

Baška Voda

från 40 €

Lägenheter Marinovi Dvori

Ciovo - Slatine

från 35 €

Lägenhet Croeso

Seget

från 110 €

Lägenheter Villa D & D

Ciovo - Okrug Gornji

på förfrågan

Semesterhus Amy

Ciovo - Slatine

från 80 €

Lägenheter Villa San

Brela

på förfrågan

Lägenheter Villa Antonia

Baška Voda

från 40 €

Lägenheter Monika

Omiš

från 40 €

Semesterhus Vila SanAdrija

Drvenik Mali

från 100 €

Lägenheter Villa Sofia

Zaostrog

från 12 €

Lägenheter Vesna

Promajna

från 45 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Beachfront Sinajko

Podgora

från 50 €

Lägenheter Villa Biancini

Hvar - Ivan Dolac

från 35 €

Semesterhus Villa EREMITA

Brač - Milna

från 380 €

Lägenhet Sea & Beach with roof terrace

Kaštela

från 100 €

Lägenheter Mirko Stanicic

Brela

från 50 €

Lägenheter Providenca

Makarska

på förfrågan

Lägenheter Teo

Baška Voda

på förfrågan

Lägenhet Claudia

Makarska

på förfrågan

Semesterhus Rest House Stiniva

Vis - Vis

från 200 €

Lägenheter Roščić

Podgora

från 50 €

Split - Dalmatien (1047) - sök efter privat boende efter platser

Turistguide Split - Dalmatien

Split - Dalmatien - Vapen

Split och Dalmatien är fascinerande, men samtidigt krävande ämne, särskilt i detta begränsade utrymme. Vi kommer att nämna Split och öarna Brac, Hvar, Vis och Šolta, Makarska och Omis Riviera. Vi kommer inte att ignorera fascinerande Split inlandet, Adriatiska kusten och den magiska dalmatiska Zagora!

Först föddes förstås, Split, en stad med rik historia och skönhet, i drömmarna om kejsardiokletian att spendera de sista dagarna i sitt liv i hans inhemska Dalmatien. Själva staden namngavs efter Diocletians palats (Spalato), byggt ca 300 g n.e. som idag är det största och bäst bevarade sena antikpalatset i världen. Under århundradena har denna fascinerande stad utvecklats kring Marjan-kullen. Efter den barbariska förstörelsen förändrade det olika härskare; Byzantium, kroatiska härskare, Ungern, Venedig, etc. Men kanske den mest kännetecknande egenskapen för denna kroatiska stad är dess specifika mentalitet. Den berömda författaren Miljenko Smoje sa att om det skulle finnas tillräckligt stor duk för att täcka hela Split skulle det vara världens största cirkus. Att lära känna stadens anda och skönheten i dess gator och dess berömda vattnet är bäst att spendera några dagar här. Du hittar gott om plats för uthyrning och ett brett utbud av boende från billiga lägenheter till rum och fritidshus. Det bästa sättet att göra bokning är att kontakta direktägare av lägenheter, eftersom det inte finns någon dyr byråavgift.

I Split-regionen finns det vackra öar Brac, Hvar, Šolta, Vis, Drvenik. Brac är den största mellersta dalmatiska ön, känd för sin Zlatni råttstrand, samt många vackra platser i Bol, Supetar, Selca, etc. Hvar är en av världens mest kända destinationer. Riktigt exklusivt nattliv med vackra stengator, många restauranger och båtbåtar. Det är också en av födelseplatsen för kroatisk litteratur, där föddes den kroatiska renässansförfattaren Petar Hektorović. Ön Šolta är en hemlighet bland de kroatiska öarna. Denna vackra ö, bebodd sedan förhistoriska tider, nämns först under namnet Olyntha i 4: e århundradet f.Kr. Om du vill uppleva den inhemska skönheten på den dalmatiska ön och utan den överdrivna bördan av modern turism, och samtidigt hitta billigare boende genom direktkontakt med ägare av lägenheter, är Solta en ö för dig. Byarna Nečujam, Rogač och Maslinica, och särskilt de berömda Šolta-fälten, måste du enkelt upptäcka. Ön Vis, som en av de mest avlägsna öarna, har bevarat sin ursprungliga charm och naturen förblev helt orörd. Här kan du utforska många vikar och dolda stränder, och på den närliggande ön Biševo hittar du den kända Blue Cave, som säkert kommer att lämna dig andan

Split regionen och den här delen av Dalmatien har också två särpräglade och mycket attraktiva rivieror, Omis Riviera och Makarska Riviera, som gör en underbar blandning av berg, klart hav och vackra stenstränder. Omis, en gammal piratstad ligger i slottet vid mynningen av floden Cetina, där du kan uppleva olika äventyr som forsränning, kajaking och zip-linje. Makarska är en gammal dam av kroatisk turism, som lockar många turister varje år på grund av de stora stenstränderna, liksom de närliggande attraktiva turistorterna Tucepi, Podgora, Baska Voda och andra.

Och äntligen mystiska Dalmatiska Zagora! Dalmatiens område, skilt av Kozjak-berget (780 m), Mosor (1339 m), Omiš Dinara (864 m), Biokovo (1762 m) och Rilić (1160 m). Den består av karakteristiska karst och små fält och dess skönhet fascinerar bara. Detta utrymme är den plats där den kroatiska medeltida staten bildades och har alltid haft ett ambivalent förhållande med kusten, samtidigt associerat med det och avskilt från det i kulturell och civilisationssinne. Här kan du hitta gamla stugor, mycket billigare boende och oemotståndlig utsikt över Adriatiska havet. Denna del av Dalmatien har känt kulinariskt utbud bestående av traditionella ostar, lamm, prosciutto och vin. Vi önskar dig trevlig semester i Split-regionen och Dalmatien!

Split - Dalmatien - Naturliga, kulturella och turistattraktioner

Diocletians palats Split

Diocletians palats är ett av de mest ansedda, mest besökta och bäst bevarade monumentet och den gamla romerska byggnaden i Europa. För mer än 1700 år sedan byggdes den av romerska kejsaren Diocletian, som bodde här efter att ha gått från den kejserliga tronen (från 305 till 316 f.Kr.). Det byggdes i en vacker naturlig vik 5 kilometer söder om Salona (Solin), sedan huvudstad i den romerska provinsen Dalmatien. Slottet byggdes som en kombination av en lyxvilla eller ett sommarboende för kejsare Diocletian och ett romerskt militärläger (castrum) där romerska soldater bodde. Den södra delen av slottet, som ligger närmare havet, var reserverad för kejsaren och hans närmaste tjänare, medan den norra delen mot fastlandet tjänstgjorde för den romerska armén och kejsarens väktare. Hela palatset är en stor rektangulär byggnad (ca 215 x 180 meter) med fyra stora torn på hörnen, fyra mindre torn på väggarna och 4 dörrar på alla fyra sidor av världen.

På platsen av slottet i 7th century, staden Split bildades efter ankomsten av kroat i Dalmatien. Diocletians palats tjänade som en perfekt utgångspunkt för utvecklingen av en ny stad Split, och dess invånare gjorde många förändringar och anpassade många ursprungliga byggnader och väggar till sina nya bostadsområden. Trots detta var mycket av slottet, byggnaderna och väggarna bevarade till denna dag. Kontor av kejsarens palats är synliga från luften. Den mest kända byggnaden är verkligen katedralen i St. Duje, det förra mausoleet för romerska kejsaren Diocletian, som därefter omvandlades till en kyrka efter förföljelsen av kristna i tidiga medeltiden. Strax framför katedralen ligger Peristil, palatsets centrala torg, med tempel som Jupiters tempel, som förblev i sin ursprungliga form och anses vara en av de vackraste europeiska monumenten. Särskilda attraktioner är de välbevarade Diocletians källare, som är en av världens bäst bevarade antikviteter. Det är intressant att besöka Vestibul, en gammal stenlobby med en öppen cirkelkupol, samt fyra stadsportar (Zlatna, Srebrna, Zeljezna, Mjedena), som kommer att imponera på dig med sin skönhet och storlek.

Bortsett från de gamla romerska byggnaderna är hela kärnan i Split i stadsmuren mycket intressant eftersom den representerar en typisk medeltida och medeltida arhitecture, smala stenhus och gator som verkar vara som en labyrint. Det är inte konstigt att hela stadskärnan, eller hela Diocletians palats 1979, var med i UNESCOs världsarvslista. På grund av allt detta besöker många turister denna vackra stad i ett växande antal. Du kan hitta privat boende och intressanta lägenheter i några av de gamla husen inuti stadsmurarna, där du kan uppleva en bråkdel av den antika atmosfären och hur livet en gång såg ut i det gamla romerska palatset.

Diocletians palats Split, Kroatien
Diocletians palats Split, Kroatien
Diocletians palats Split, Kroatien
Cetina river canyon

Cetina canyon är en av de vackraste och största naturattraktionerna i Dalmatien. Det ligger i omislandet, där floden Cetina strömmar in i Adriatiska havet. Kanjonen är imponerande med sin storlek, med vertikala stenar som når en höjd på flera hundra meter. Den sträcker sig över den nedre delen av floden Cetina. Denna smaragdgröna och rena flod är en sann karstskönhet som vimlar i forsar, vattenfall och lockar många naturälskare och äventyrare.

Källan ligger 385 m höjd, på de nordvästra sluttningarna av Dinara-berget och går ner till Adriatiska havet i längden av 105 kilometer. I den övre strömmen av floden är konstgjort skapad Peručko-sjön, sedan passerar den genom Sinj och Sinj-dalen och går sedan in i dess magnifika canyon i nedre bäcken, vilket är den mest attraktiva delen av floden. Sedan 1963 har Cetina-flodens kanjon status som skyddat landskap, tack vare dess mycket välbevarade naturliga miljö och rikedom av växt- och djurvärlden.

Det är en idealisk plats för dagsutflykter, olika äventyr, aktiv semester och naturferie. Tack vare detta naturfenomen har den närliggande Omis blivit ett viktigt centrum för äventyrsturism och extrema sporter. Här kan du njuta av zipline, canyoning, kajakpaddling, forsränning, promenader, cykling och alpinism på de omgivande höga och branta klipporna kring Cetina. Bara några kilometer från Omis och havet finns det populära utflyktsställen i Radmans kvarn och Kaštil Slanica, där du kan smaka på många goda lokala specialiteter, som rätter under bake, fennnar, groda, ål, öring och havsfisk. Rafting är mycket populärt under sommarsäsongen, eftersom den är lämplig för familjer med barn. Det tar 3 till 4 timmar, där du kan se alla naturens skönhet. Vattnet är flera grader kallare än havet men lämpar sig för simning och ger rätt förfriskning under de varma sommarmånaderna.

Om du planerar att tillbringa en semester på den berömda Omis- eller Makarska-riviera eller i närheten, rekommenderar vi verkligen en dagsutflykt till denna vildmark. Billiga boende finns i privata lägenheter, rum och semesterhus längs hela Omis Riviera.

Cetina river canyon, Kroatien
Cetina river canyon, Kroatien
Cetina river canyon, Kroatien
Blå grotta - Biševo

Blå grotta är en undervattensgrotta och ett unikt geomorfologiskt fenomen beläget i Balun viken på östra sidan av ön Biševo. Den har varit tillgänglig för allmänheten sedan 1884 när den wienska målaren Eugen Baron Ransonnet skrev i tidningen att det finns en "underbar havsgrotta av obeskrivlig skönhet" på den okända ön i Adriatiska havet.

Grottan har två öppningar, en mindre som är artificiellt fördjupad och genom vilken en liten båt kan komma in i grottan. Den andra öppningen är mycket större och mer betydande, och ligger på södra sidan av grottan under havsnivån och tränger in genom solljuset. Vid klockan 12.00, när solen är i strid, tränger solstrålar igenom det större undervattenshålet i grottan. Solstrålar reflekteras från den vita botten och belyser grottan med en orealistisk och obeskrivlig blå och föremål i silverfärg. Det är en speciell och orealistisk upplevelse eftersom en sådan scen kan upplevas på bara några få platser i världen, så det är inte konstigt att det besöks av nästan 100 000 besökare om året. De flesta besökare besöker denna orealistiska grotta i juli och augusti, så vi rekommenderar att du besöker i juni eller september. En av fördelarna att besöka säsongen är att du kan njuta av integriteten i detta naturfenomen. För att besöka ön Biševo finns organiserade turistbåtar från Komižaön Vis, och biljetten till grottan kostar upp till 10 euro.

Förutom denna ovanliga undervattensgrotta, för vilken besöket är begränsat och bara tar 10 minuter, på ön Biševo kan du besöka attraktiva Medvedina grottan eller njuta av den vackra sandstranden Porat, där det finns flera barer. Om du planerar ditt nästa besök i Dalmatien och ön Vis, var noga med att inte missa Blue Cave och Biševo Island. Kontakta ägare av lägenheterna och säkra billiga privata boende i tid och vänliga värdar visar gärna alla dolda vikar, stränder, grottor och sevärdheter på ön.

Blå grotta - Biševo, Kroatien
Blå grotta - Biševo, Kroatien
Blå grotta - Biševo, Kroatien
Naturpark Biokovo

Biokovo naturpark täcker nästan hela Biokovo berget och naturparken proklamerades 1981. Biokovo är en del av Dinarid bergskedjan och kännetecknas av sin imponerande höjd och höga branta klippor längs Adriatiska kusten. Den sträcker sig över ett avstånd av 30 kilometer över den välkända Makarska Riviera och ser ut som en jättevägg som kommer från Adriatiska havet. Den högsta toppen av Biokovo är Sveti Jure vid 1762 meter över havet, som kan nås med en smal asfaltväg. Det är möjligt att nå toppen med bilen, men naturligtvis är det mycket bättre att klättra upp ett berg på en av de många bergspåren. Det erbjuder underbar utsikt över hela Makarska kusten, och öarna Brac, Hvar och Pelješac halvön.

På Biokovo hittar vi många karstiska former som är typiska för dinarider som grottor. Här är speciell geomorfologisk reserv och specialreservat för skogsgröden av bok och gran och den autochtona svarta dalmatiska tallskogen. Den botaniska världen av Biokovo är särskilt rik och varierad, och här i ett litet område växer över 40 endemiska växtarter. En del av naturparken är en intressant botanisk trädgård i Kotišina grundad av Dr. Jure Radic för vetenskaplig forskning och skydd och bevarande av bergets växtvärld. Även om Biokovo vid första anblicken gör ett ganska grovt och stenigt berg, finns det många skyddade och hotade djurarter, som örnar, vargar, rävar, badgers, vildsvin, mouflons och många typer av ormar och reptiler. På grund av närhet till havet och de attraktiva synpunkterna, besöks Biokovo särskilt på sommaren när det besöks av mer än 50 000 turister. På vägen till toppen av berget finns det flera restauranger där du kan hitta förfriskningar och lokala specialiteter av högsta kvalitet. För alla adrenalinentusiaster är det här organiserat paragliding, vilket är en speciell upplevelse om du har modet att segla den blå himlen.

Om du planerar att tillbringa sommaren på Makarska Riviera nästa sommar, var noga med att besöka detta vackra berg som kommer att charma dig med sin orörda natur och vildmark. Du kan hitta prisvärt boende i lägenheter, rum och semesterhem i Makarska, Brela, Baska Voda, Promajna, Tučepi och Podgora, där du kan tillbringa din semester i en kombination av sol, strand, klart Adriatiska havet och frisk bergsluft.

Naturpark Biokovo, Kroatien
Naturpark Biokovo, Kroatien
Naturpark Biokovo, Kroatien
Paklinskiöarna - Hvar

Pakleniöarna (Paklinskiöarna) är en grupp av 20 öar, öar och stenar som sträcker sig ut framför staden Hvar på ön Hvar. De sträcker sig i öst till västriktning, och från ön Hvar delas av Pakleni kanal. Namnet gavs från ordet "paklini", den typ av tallharts som användes vid konstruktion av träbåtar och segelbåtar. Idag täcker dessa låga och indragna öar täta tallskogar och Medelhavet lin av granatäpple, myr och gran. På öarna växer ek, rosmarin, salvia, kamomill, älskling, fänkål, laurel, liksom många andra aromatiska medelhavsplanter, så att besöka dem är en unik upplevelse av roliga och behagliga dofter.

Öarna är omgivna av azurblå och kristallklart Adriatiska havet, och några har välskötta stränder och vikar. Det finns 3 bosättningar på öarna, men idag finns inga permanenta invånare. Under sommarmånaderna finns det många barer och restauranger och nattlivet i staden Hvar äger rum här. På ön Jerolim, framför staden Hvar, finns också en välkänd traditionell dalmatisk naturiststrand och restaurang. I närheten finns också Zdrilca, en trädbevuxen vik med stenstränder och många dolda platser för avkoppling och njutning i havet och solen. Vlaka är ett traditionellt semestermål för invånarna i Hvar på Pakleniöarna, som en gång var en romersk egendom, och idag är det en trevlig strand med en vacker strand och flera barer och restauranger. Palmižana är det äldsta och mest kända utflyktsmålet, och det finns en nautisk marina. Det är en rymlig vik med grunda sandstränder, omgiven av täta tallskogar och aromatiska medelhavsplanter som är lämpliga för familjer med barn.

Det finns många båtlinjer till öarna, inklusive taxibåtar från staden Hvar, så det är mycket bra med Hvar. Du kan också spendera en dagstur på en av de attraktiva turistbåtarna, vilket är det bästa sättet att lära känna detta underbara akvarium. Utflykten inkluderar en rundtur på Pakleniöarna, panoramautsikt över båtturer och stopp vid flera vackra vikar för simning. På grund av sin exceptionella naturliga skönhet och värderingar har öarna varit skyddade som ett naturmonument och har varit skyddat sedan 1972. Om du planerar att spendera din semester på ön Hvar, måste du besöka dessa vackra öar och njuta av medelhavet känner. Boka boende direkt med ägarna av privata lägenheter och spara upp till 40% på dyra byråer.

Paklinskiöarna - Hvar, Kroatien
Paklinskiöarna - Hvar, Kroatien
Paklinskiöarna - Hvar, Kroatien
Zlatni rat – Bol, Brač

Zlatni Rat är en av de mest kända och säkert de vackraste stränderna i Adriatiska havet. Det ligger i Bol på södra sidan av ön Brač. På grund av dess unika skönhet och ovanliga utseende är det en symbol för kroatisk turism och Adriatiska havets östra kust.

Det gjordes av sedimenteringen av ett vackert naturvitt grus runt undervattensrevet som bildar en stor pyramidstruktur som sträcker sig upp till 500 meter från stranden. Fenomenet och särdragen hos denna strand är att den ändrar sin form beroende på vind, vågor och havsströmmar, så att stranden i själva verket vänder sig till en och ibland till andra sidan.

Stranden är omringad på tre sidor av det vackra och kristallklara Adriatiska havet, och på landsidan är det omgivet av tallskogar och erbjuder trevliga dofter och tjock skugga för varma sommardagar. Det finns ett brett utbud av catering- och servicefaciliteter där du kan hitta förfriskningar i form av kalla drycker och cocktails, färsk frukt och läckra grillade rätter och traditionella dalmatiska specialiteter. På stranden kan du hyra solstolar och parasoll, och för aktiva semesterfirare här erbjuds många vattensporter. Eftersom stranden ligger i den smalaste delen av Hvar-kanalen mellan öarna Brač och Hvar, blåser det alltid trevlig och lätt vind, vilket gör den till en favorit surfer och kite surfer destination. En liten del av stranden är inhägnad och designad för hundar så att du kan ta ditt husdjur på semester. En speciell upplevelse är att klättra upp till högsta toppen av ön Brač, Vidova gora, där du kan njuta av en underbar utsikt över Bol, Zlatni Rat och den närliggande ön Hvar och hela centrala Dalmatiska skärgården.

Zlatni råtta ligger ca 2 km från Bol och det är möjligt att nå den med en trevlig promenad längs kusten, bil eller turist tåg, som regelbundet kör från centrum av staden. Under sommarmånaderna är det möjligt att komma hit med många turistbåtar och segelbåtar som går på en dagsutflykter från Split, Makarska eller Omiš Riviera och ön Hvar. Ön Brac med fastlandet är väl förbunden med färja och katamaranlinjer från Split, så om du vill lära känna denna vackra dalmatiska ö och njut av en av de vackraste stränderna i världen, kontakta ägare direkt och hitta billig privat boende.

Zlatni rat – Bol, Brač, Kroatien
Zlatni rat – Bol, Brač, Kroatien
Zlatni rat – Bol, Brač, Kroatien

Split - Dalmatien - Klimat och väderprognos

Split - Dalmatien Väderprognos

Dalmatien är en historisk region i Kroatien som sträcker sig från Zadar och berget Velebit i norr till Dubrovnik och Konavle i södra Kroatien. I nästan hela Dalmatien dominerar det typiska Medelhavsklimatet med torra, soliga och heta somrar, milda och regniga vintrar. I Dalmatiens hinterland (Dalmatiska Zagora) dominerar submediterrane klimat, som skiljer sig från det typiska Medelhavsklimatet, eftersom vintrarna är lite kallare och somrarna oftast är lite varmare än genomsnittet. Tack vare mängden sol och värme dominerar här typiska vintergröna växter; holm ek, Aleppo furu, dalmatisk svart tall och jordbruksgrödor; oliver, fikon och vingårdar.

Split regionen är specifik på grund av de centrala dalmatiska öarna, som är större och sträcker sig i riktning från väst till öst. Dessa är Hvar, Brač, Šolta, Korčula, Vis, Lastovo och Čiovo, och inte långt från Vis finns det öar Jabuka och Brusnik, som är av vulkaniskt ursprung. Hvar är en av de soligaste platserna i Kroatien, och just på grund av solens överflöd, klara himmel och trevliga havstemperaturer, är Split och dess omgivningar och Split skärgård ofta besökta av turister som söker en trevlig och oförglömlig semester. God kvalitet och kristallklart hav är en kännetecken för hela Dalmatiens kust, särskilt dalmatiska öar på grund av den relativt låga befolkningstätheten och underutvecklingen av industrin. Många dalmatiska stränder är bärare av den blå flaggan - en symbol för renlighet, servicekvalitet och ekologiskt bevarad miljö.

Nedan är grafikon med den genomsnittliga maximala och minsta dagliga lufttemperaturen och havstemperaturen i Split, vilket bäst återspeglar det trevliga Medelhavsklimatet.

Genomsnittlig lufttemperatur - Split - Dalmatien
Genomsnittlig havstemperatur - Split - Dalmatien
Senast tillagda boende i regionen Split - Dalmatien
Lägenheter Glavinović

från 60 €

Lägenheter Luxus Villa M

från 180 €

Lägenhet M&M

från 100 €

Lägenheter Rolanda

från 40 €