Lägenheter och privat boende Kvarner region

Kvarner och Gorski kotar - det blå och gröna hjärtat av Kroatien! Kvarner är en del av Kroatien mellan kusterna Istrien och Velebit. Den består av öar Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag och de större städerna Rijeka, Senj, Opatija, Lovran och Crikvenica. För staden Rijeka, som den största kroatiska hamnen, är det särskilt viktigt att Kvarnerbåten är djupare än resten av...

Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i - Kvarner region

Lägenheter Villa Babalonija

Rab - Rab

från 80 €

Lägenheter Opa Gold

Rijeka

från 50 €

Lägenheter Milan

Rab - Lopar

på förfrågan

Lägenheter Rudy

Jadranovo

på förfrågan

Lägenheter Ivan

Krk - Čižići

från 57 €

Lägenhet Paula

Krk - Baška

från 60 €

Lägenheter Jana i Vita

Lošinj - Mali Lošinj

från 50 €

Semesterhus Villa Ella

Opatija

från 220 €

Lägenheter Prpić

Crikvenica

från 60 €

Semesterhus Viktorija

Dramalj

från 220 €

Lägenhet Radetić

Novi Vinodolski

från 35 €

Semesterhus Villa Zgodić

Lovran

från 250 €

Semesterhus Villa Theresa

Novi Vinodolski

från 300 €

Lägenhet Martina

Krk - Soline

från 210 €

Lägenheter Vidas Barbat

Rab - Barbat och Banjol

från 40 €

Kvarner region (760) - sök efter privat boende efter platser

Turistguide Kvarner region

Kvarner region - Vapen

Kvarner och Gorski kotar - det blå och gröna hjärtat av Kroatien! Kvarner är en del av Kroatien mellan kusterna Istrien och Velebit. Den består av öar Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag och de större städerna Rijeka, Senj, Opatija, Lovran och Crikvenica. För staden Rijeka, som den största kroatiska hamnen, är det särskilt viktigt att Kvarnerbåten är djupare än resten av övre Adriatiska havet (30-60m), vilket gör den till perfekt plats för hamnen.

Under hela historien var detta område bebodd av liburner och histrianer, som senare erövrades av romarna. Romerskt språkligt och kulturellt inflytande kvarstod och stannade länge efter den slaviska befolkningens vidarebosättning. Det är troget bevisat av det faktum att den romerska-slaviska språkenes sista talare dog på ön Krk 1898. Genom historien dominerades detta område av Venedig, Österrike och dess specificitet är att den här kyrkliga glagolitismen här har blivit utropad. Från det 11: e århundradet till det andra Vatikanstaten i 1900-talet var detta det enda stället inom katolicismen där massan kunde tjäna på nationalspråket.

Staden Rijeka är en hamnstad i Kroatien med öppenhet, multikulturalism och speciellt urbana kultur som återspeglas genom den berömda rock- och punkplatsen. Många klubbar och nattbarer i Rijeka kan enkelt besökas på grund av den överflöd av billigt boende som Rijeka erbjuder, från rum, billiga lägenheter vid kusten och fritidshus, som kan hyras genom direktkontakt med ägarna och utan byråavgift.

Ön Krk är en speciell Kvarner-historia, eftersom den är den största kroatiska ön. Den gamla staden Krk, som tidigare ägdes av prinsar från Frankopan, fungerar som en liten Dubrovnik, där du kan hitta många tavernor och restauranger i stenbelagda gator och från stenmurar njuta av havsutsikten. Här är privat boende i semesterhus och billiga lägenheter tillgängliga genom direktkontakt med ägarna, och lägenheter vid kusten är många och varierade för att passa alla behov. Två populära platser måste fortfarande markeras. En är Opatija, den kroatiska turismens födelseort, som med sina eleganta hotell och fritidshus är lämplig för dem som vill koppla av från det moderna livet. För det andra är ön Rab och Lopar med den berömda Rajska stranden och överflöd av billigt boende, rum och lägenheter för uthyrning för dem som söker en avkopplande semester och stranden roligt.

Gorski kotar är den mest skogsdelade delen av Kroatien, och kallas ofta de gröna lungorna i Kroatien och ligger mellan städerna Karlovac och Rijeka. De största städerna i Gorski Kotar-regionen är Delnice, Čabar och Vrbovsko, och de högsta toppar är Bjelolasica med 1534 meter och Risnjak med 1528 meter över havet. Det intressanta med den här delen av Kroatien är att du kan höra alla tre kroatiska dialekter i den, här talas Stokavian, Kajkavian och Chakavian dialekt. Under hela historien var denna del av Kroatien bebodd av Japodstammar, sedan romarna och slutligen kroater, följt av erövring av ottomanerna och Österrike. Denna del av Kroatien, förutom kulinariska läckerheter, erbjuder framför allt vacker och orörd natur, bevarade berg och gröna kullar. På grund av sin specifika position ligger det nära både metropolen Zagreb och Kvarner-kusten, så det är lättillgängligt. Med gott om billigt boende i semesterhus och lägenheter finns det ingen anledning att inte besöka den.

Vi hjälper dig att upprätta direktkontakt med privata boendeägare oavsett om du letar efter billiga rum, billiga lägenheter eller lyxiga fritidshus. Du behöver bara välja ditt nästa semestermål på Adriatiska havet i Kvarner eller i berg av Gorski Kotar. Välkommen till Kroatiens blå och gröna hjärta!

Kvarner region - Naturliga, kulturella och turistattraktioner

Lungomare - Opatija

Lungomare är en kustnära 12 kilometer lång strandpromenad som sträcker sig längs hela Opatija Riviera från Volosko, Opatija, Ika, Ičići till Lovran. Byggandet av strandpromenaden började år 1885 vid öppnandet av de första hotellen i Opatija - Grand Hotel Kvarner och Hotel Imperial. År 1889, när Opatija officiellt förklarades en klimatiska kurort, var byggandet av en strandpromenad färdigställd. Efteråt, på grund av ökningen av turismen på Opatija Riviera (1911) förlängdes Lungomare vidare till Lovran.

Promenaden är mer än hundra år gammal och mycket populär bland invånarna i Opatija och deras gäster eftersom, förutom den vackra utsikten över Adriatiska havet och Kvarner-kusten, erbjuder strandpromenaden slappna av för kropp och själ, samt att fly från stressigt vardagsliv.

Bortsett från rekreationskaraktären, går också längs Lungomare med en kulturell och historisk karaktär. När du går längs många hus och vackra villor kan du se vackra exempel på secessionistarkitektur som berättar historien om Opatias rike historia och dess invånare. Till exempel, i Volosko kommer du att passera hemma hos en kroatisk forskare Andrija Mohorovčić, känd för att upptäcka Mohorovčić diskontinuitet, samt minnesmärke för många personligheter som besökte Opatija, som polska författaren Henrik Sienkiewicz, Theodor Billroth och andra. På strandpromenaden finns också arbetet med skulptören Zvonko Cara-statyn av Flickan med Seagull, som byggdes 1956. Denna staty byggdes som ersättare för skulpturen Madonna del Mare och blev omedelbart en av symbolerna på staden och hela Kvarnerregionen.

Med undantag för rik historia kan gästerna lära sig mer om kustnära vegetation eftersom typiska växter av detta område växer längs strandpromenaden. Älskare av växter kan besöka Angiolina Park som byggdes under perioden 1845 till 1860. I parken finns över 150 arter av växter från hela världen, från sequoia, svart bambu, Himalaya cypress och gran, men den mest värdefulla är japansk kamellia eftersom den har blivit en av Opatias symboler.

Billigt boende i en lägenhet eller ett fritidshus finns i Opatija, en pärla kroatisk turism.

Lungomare - Opatija, Kroatien
Lungomare - Opatija, Kroatien
Lungomare - Opatija, Kroatien
Museum of Apoxyomenos

Museet för Apoxyomenos är ett unikt museum som bara ses i Kroatien eftersom museet berättar hela historien om endast en utställning av Apoxyomenos. Lošinj Apoxyomenos är en brons grekisk staty 192 cm hög, belägen på en original brons piedestal. Statyn visar en idrottare med perfekt proportioner som rensar en strigil. Idag finns det bara åtta liknande statyer i världen, och Lošinjs Apoxyomenos är den mest välbevarade. Enligt beräkningar av historiker, går Apoxyomenos tillbaka till andra eller första århundraden före den nya eran, och förutom vissa delar som saknas, är statyn helt bevarad. Även om det är okänt vem gjorde statyn, indikerar skönheten och kvaliteten på statyn själv att författaren var tekniskt högkvalificerad.

År 1996 hittade statyn av en turist från Belgien, nära Vele Orjule. Skulpturen hittades den 27 april 1999, under havet, på ett djup av fyrtio meter. Eftersom sökandena inte hittade spår av skeppsbrott under omfattande sökning av undersjøisk omgivning antas att statyn kastades ut ur skeppet under stormen. Efter en sexårig restaurering utställdes statyn ursprungligen på det arkeologiska museet i Zagreb med tillfälliga besök på Louvren i Paris och Florens i Italien, där mer än 80 000 besökare har sett den. I april 2016 öppnades museet Apoxyomenos i Mali Lošinj efter slutet av återuppbyggnaden av Kvarner-palatset från 19-talet. Strax efter det nya museet öppnades flyttades statyn permanent i den. Genom en serie rum lär besökare av museet om skulpturens historia, från dess upptäckten under havet till placeringen i museet. Den ursprungliga skulpturen av Apoxyomenos är utsatt i det vita rummet.

Museet är öppet från tisdag till söndag 9 till 17 (sista anmälan tillgänglig kl 16). Inträdesavgiften för vuxna varierar från HRK 50 till HRK 75 (7 EUR till 10 EUR) beroende på tidpunkten för ditt besök (under säsongen eller under säsongen). Mer information och information om biljettpriserna finns på museets officiella hemsida. Om du planerar att besöka denna anmärkningsvärda staty, kan du hitta boende i billiga rum och lägenheter i Mali Lošinj.

Museum of Apoxyomenos, Kroatien
Museum of Apoxyomenos, Kroatien
Museum of Apoxyomenos, Kroatien
Nationalpark Risnjak

Risnjak är ett berg beläget i Gorski Kotar, och för många anses det vara ett av de vackraste bergen i Kroatien. Namn Risnjak kommer från bobcats som bor i Risnjaks skogar. Risnjak blev en nationalpark 1953, och nationalparkens område täcker mer än 6350 hektar, inklusive Kupufloden.

De högsta toppar är Risnjak (1528 m) och Snježnik (1506 m), där du njuter av vacker utsikt över Gorski Kotar, Kvarner och Slovenien. Risnjak blev en nationalpark tack vare tjocka och orörda gröna skogar. I nationalparken finns det 14 olika typer av skogar (det mesta av parken är täckt av skogar av björk och granar som kan växa mer än 40 meter i höjd) och 30 olika växtsamhällen, ca 70% av nationalparken Området är skyddat. Parkens område vid sidan av bobcats är bebodd av brunt björn, varg, vildkatt, mudd och mer än 100 fågelarter.

Även om Risnjak har många tillgängliga platser för sina besökare, är det en av de mindre besökta kroatiska nationalparkerna. De mest kända attraktionerna kan enkelt nås utan behov av ytterligare eller särskild utrustning. Det enda du bör ta med dig är en önskan att njuta av i den vackra naturen. Vi rekommenderar att du besöker Kupa Rivers imponerande välspring, som kan nås via vandringsleden från Kupar. Brunnspringet har status som ett skyddat område sedan 1963. Dessutom går flera bergspår till bergshytten Shlosserov dom. Förutom vandring och vandring på Risnjak är det också möjligt att göra sportfiske, men ett sportfiskelicens krävs.

Risnjak National Park erbjuder många möjligheter för sina besökare. En entrébiljett till parken kostar HRK 45 (EUR 6) för en vuxen och gäller i två dagar. För större grupper kan besöket ordnas med en professionell guide. Om du väljer att besöka denna naturliga pärla, kan du hitta billigt boende i lägenheter eller rum i närheten Fužine, Rijeka och dess omgivningar.

Nationalpark Risnjak, Kroatien
Nationalpark Risnjak, Kroatien
Nationalpark Risnjak, Kroatien
Paradisstranden - Rab

Ön Rab är annorlunda jämfört med andra kroatiska öar. Rab är den sydligaste ön i Kvarner-gruppen av öar, med övervägande medelhavs vegetation och gott om soliga dagar. Anledningen till att ön Rab är så annorlunda än andra kroatiska öar är dock antalet sandstränder. Totalt har Rab trettio sandstränder, så det är ingen överraskning att de gamla romarna gav Rab epiteten Felix Arba (glatt Rab).

Utvecklingen av turismen på ön började 1889, och det anses vara en av de tidiga adoptörerna av turism i Kroatien. Borgmästaren i Rab-kommunen gjorde en plan för turismens utveckling på Rab, kort därefter blev ön Rab förklarad som ett spa och kurort (på grund av positiv inverkan på hjärt- och kärlsjukdomar).

Även om Rab är mycket känd för sina många fantastiska stränder, är den mest populära en Paradise Beach ("Rajska plaža"), som ligger i Lopar. Vad gör Paradise Beach till ett idealiskt resmål för många besökare, särskilt familjer med småbarn, är en idealisk kombination av öken vit sand, grund och varmt hav, kristallklart hav och tallskogar som omger det. Paradise Beach ligger drygt två kilometer långt och ligger i centrum för många sport- och fritidsaktiviteter. Förutom de exceptionellt populära beachvolleybanorna, besökare kan njuta av de många restaurangerna och lekplatserna, inklusive lekplatser för barn. Förutom att sola och simma kan besökare försöka jetski eller parasailing, spela tennis, basket eller fotboll, gå ner i vattenrutschbanorna eller njut av friskvård, fitness eller annan sportaktivitet. På grund av havskvaliteten, dess bevarade miljö och säkerhet, tilldelades stranden "Blå Flaggan". Dessutom har amerikanska TV-CNN inkluderat det ong de 100 bästa stränderna i världen.

Rab kan dock erbjuda dig mer än bara stränder. Du kan njuta av resor till omgivande öar och öar, varav den mest intressanta är Goli otok (det fanns ett fängelse). Det finns också många manifestationer som Rab fjera (Rabska fjera) och Rab Knight Games (Rapske viteške igre) samt nattliv i många barer och nattklubbar.

Vi uppmanar dig att besöka denna paradis där du kan hitta allt du behöver för en idealisk semester och fly från stressigt vardagsliv. Boende i privata lägenheter finns i Lopar eller i staden Rab.

Paradisstranden - Rab, Kroatien
Paradisstranden - Rab, Kroatien
Paradisstranden - Rab, Kroatien
Trsat slott - Rijeka

Trsat-fästningen (Trsatska gradina) är en fästning placerad i en historisk strategisk plats som stiger upp på en 138 meter hög kulle ovanför staden Rijeka, med vacker utsikt över Rijeka och Kvarner. Fastän fästningen idag lockar besökare med sin historia och vackra vyer över staden har det inte alltid varit fallet. Man tror att fästningen är i stället för ett gammalt Illyrian och Romerska Fort. Sedan antiken på samma plats hade Liburni en vakttorn för att styra vägen till havet. Senare, under den romerska regeln, tjänade fortet som en fästning för att stärka försvaret som började vid Tarsatika (idag Gamla stan i Rijeka).

På 1200-talet gav kroatiska-ungerska kungen Andrija II Trsat som en del av Vinodol län till Krk-prinsarna (familjen Frankopan). Efter att ha gifta sig med Katarina Frankopan för Nikola Zrinski, gick fästningen i besittning av Zrinski-familjen. Under de kommande årtiondena bytte fästningen flera ägare och efter att farorna av turkar eliminerades blev Trsat ägd av kaptenerna från staden Rijeka. Kaptenerna letade inte efter fästningen, och i början av 1800-talet blev fästningen rostig.

I början av 1800-talet köpte Bakar kommunen fästningen i ett oattraktivt skick, och det såldes mycket snart till den österrikiska befälhavaren Laval Nugent. Befälhavaren började med en omfattande renovering av fortet, förvandlade den till ett lyxigt boende med snygg inredning, ett galleri av målningar och dyrbara verk av kända konstnärer, bland annat flera konstnärliga delar av den berömda konstnären Andrija Medulić. Efter greven Nugents död 1862 placerades hans dödliga rester i graven (mausoleet) på Trsat - "Heroes Peace" (Mir Junaka).

Varje juli och augusti organiseras en kulturevenemang som heter "Summer in Gradina" ("Ljeto na gradini") på Trsat. Under festivalen utförs många skådespelare, skådespelare, sångare och olika konceptuella artister. Denna vackra fästning är definitivt värt att besöka, och efter att ha gått på gamla väggar kan du äta middag i restaurangen som ligger inuti fästningen.

Fästningen Trsat är ett idealiskt resmål för kulturälskare med vacker utsikt över Rijeka och Kvarner-regionen. Om du vill koppla av i norra delen av Adriatiska havet kan du hitta i privata lägenheter och rum i Rijeka och närliggande Opatija.

Trsat slott - Rijeka, Kroatien
Trsat slott - Rijeka, Kroatien
Trsat slott - Rijeka, Kroatien
Lubenice - ö Cres

Lubenice är en liten by på västra sidan av ön Cres. Under historien hade Lubenice en betydande geostrategisk position, eftersom den ligger i centrum av Kvarner-bukten. Byn stiger upp en 378 meter hög klippa. Enligt folkräkningen 2001 bodde endast 24 invånare permanent i Lubenice, men på grund av den positiva positionen har byn varit bebodd i mer än 4000 år. Detta framgår av järn- och bronsåldernas gravar, liksom många antika material som amfora, pengar, smycken och liknande värdesaker.

I byn finns en medeltida fästning, delar av den medeltida mur och den medeltida porten av staden. Även om Lubenice är en mycket liten by, har den flera kyrkor, varav den välsignade jungfruens största sockerkyrka med ett känt klocktorn från 1700-talet. Det finns också kyrkan St. Domenica, den gotiska kyrkan St. Anton Pustenjak och St Jakobs kapell. Endast fyrtio hus finns i Lubenice och de var inredda i barockstil.

Under sommaren blir byn den centrala punkten på ön Cres, när den är på torget framför den välsignade Jungfru Maria, den traditionella musikfestivalen "Lubeničke večeri" (Lubenica nätter) är traditionellt organiserad, där många inhemska och utländska författare utför.

För dem som vill njuta av havet ligger fyrtio minuter (gångavstånd) under Lubenice stranden St. John, som har proklamerats av många resetidningar som en av de vackraste stränderna i världen.

En legend om byns namn säger att en gång bodde en kung som hade en dotter Ljubica. En fattig ung man som bodde på kullen (på samma plats där byn ligger idag) blev kär i Ljubica. När kungen var djupt missnöjd med sin dotter utvalda, utvisade han sin dotter och honom från Osor. De bosatte sig på en kulle som namnges efter henne - Ljubenica. Senare under italiensk regel ändrades namnet till Lubenice.

Lubenice på ön Cres är ett idealiskt resmål för alla besökare, oavsett ålder. Om du väljer att besöka den vackra ön Cres och den magiska Lubenice, kan du hitta boende i lägenheter, rum eller semesterhus i staden Cres.

Lubenice - ö Cres, Kroatien
Lubenice - ö Cres, Kroatien
Lubenice - ö Cres, Kroatien

Kvarner region - Klimat och väderprognos

Kvarner region Väderprognos

Kvarner och Gorski kotar är ett unikt område i Kroatien, där i ett litet geografiskt område blandas flera olika klimat. Kvarner, dvs kust- och Kvarneröarna har ett typiskt Medelhavsklimat med torra, soliga och heta somrar, milda och regniga vintrar. Särskilt mildt klimat ligger på Kvarneröarna, som Lošinj, som på grund av sitt gynnsamma klimat och de överflödande doftande Medelhavet växterna har utvecklat hälsoturism.

I Gorski kotar råder det moderata kontinentala klimatet i lägre områden, och över 1200 meter över havet överdriver den snöiga skogen och bergsklimatet. Detta klimat präglas av korta och färska somrar, och långa och hårda vintrar med mycket snö. På grund av Adriatiska havet och de höga bergen ligger denna del av Kroatien också av mycket nederbörd, särskilt snö. Under sommaren är detta ett mycket populärt resmål för många turister som letar efter förfriskningar, som tillhandahålls av höga berg och täta barrskogar. Det är ofta fallet att gästerna spenderar semester i Fužine, Delnice eller Lokve och under dagen går de ner på stränderna i Crikvenica eller Novi Vinodolski vilket är ett unikt fall på Adriatiska havet. Det finns ett betydande inflytande av vindar, särskilt jugo, bura och maestral, vilka är mest betydelsefulla inte bara i denna region utan även i hela Adriatiska havet.

Nedan är den genomsnittliga maximala och minsta dagliga lufttemperaturen och havstemperaturen i Rijeka, vilket bäst återspeglar det trevliga Medelhavsklimatet.

Genomsnittlig lufttemperatur - Kvarner region
Genomsnittlig havstemperatur - Kvarner region
Senast tillagda boende i regionen Kvarner region
Lägenheter Vila Elizabeth
Lägenheter Kaldanac residence

från 145 €

Semesterhus MaLa

från 110 €

Lägenhet Maja

från 60 €