Lägenheter och privat boende Dubrovnik - Dalmatien

Dubrovnik - Kroatien Republiken! Frihet och skönhet! Vi kommer att skriva om dessa två termer som bäst beskriver Dubrovnik och hela området i före detta republiken Dubrovnik. Ordet libertas är inskriven på Dubrovnik-flaggan, och ännu mer i själarna i Dubrovnik-invånare. Skönheten i stadsmurarna, Elaphite Islands, ön Korčula och Mljet och Pelješac halvön är någo...

Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i - Dubrovnik - Dalmatien

Lägenheter Sveti Anton

Orebić

från 30 €

Lägenheter Villa Avantgarde

Župa Dubrovačka

från 50 €

Lägenheter Nikola

Dubrovnik

från 65 €

Lägenheter Luka

Korčula - Prižba

på förfrågan

Lägenheter Marghareta

Dubrovnik

från 100 €

Semesterhus Ivona

Slano

från 250 €

Lägenheter Pretner

Orebić

från 40 €

Lägenheter Zona

Orebić

från 20 €

Lägenheter Villa Delta

Blace

från 35 €

Lägenhet Live a dream

Korčula - Blato

från 80 €

Lägenheter Orsula - Pelješac

Kućište

från 45 €

Semesterhus Villa Dom

Brijesta

på förfrågan

Lägenheter Vista

Cavtat

på förfrågan

Dubrovnik - Dalmatien (179) - sök efter privat boende efter platser

Turistguide Dubrovnik - Dalmatien

Dubrovnik - Dalmatien - Vapen

Dubrovnik - Kroatien Republiken! Frihet och skönhet! Vi kommer att skriva om dessa två termer som bäst beskriver Dubrovnik och hela området i före detta republiken Dubrovnik. Ordet libertas är inskriven på Dubrovnik-flaggan, och ännu mer i själarna i Dubrovnik-invånare. Skönheten i stadsmurarna, Elaphite Islands, ön Korčula och Mljet och Pelješac halvön är något du måste se och uppleva för dig själv!

Dubrovnik historia började på 7th century när latiner flydde från Epidaurum och invasion av Avar och Slaver. De grundade staden Ragusa, dagens Dubrovnik. På Srđs södra sluttningar började slaverna bygga sin bosättning, som kallades Dubrava som kallades för ekskogar. Senare när latiner och slavar sammanfogades blir det stadens namn. Under de första århundradena var Dubrovnik under bysantinsk regel. Efter bysantinsk regel faller det under Venedigs regel. Efter 1358 var det under det ungerska rikets regel. Men från 1380 till 1806 var Dubrovnik en verkligt självständig republik. Dubrovnik utvecklade komplexa sjöfartshandel i Medelhavet och världen. Det blev en aristokratisk republik och spredde sitt territorium och byggde idag kända väggar och dess flottor. På 1500-talet var det en av världens största handelsflottor! Idag är Dubrovnik ett världsberömt turistmål vars spektakulära väggar, stenbelagda gator, särskilt Stradun, prinsens slott och många fler bara måste besöks minst en gång i ett liv. Erbjudandet om boende är brett, från rum till många lyxiga hotell, lägenheter på kusten och fritidshus till billigare privatboende. Det bästa sättet att hitta boende är att etablera direktkontakt med boendeägare utan att betala höga byråavgifter.

Elafitöarna, som heter det grekiska ordet elafos (hjort), ligger framför Dubrovnik och består av Šipan, Koločep, Lopud och flera mindre öar. De är väl förbundna med färja och båtlinjer till Dubrovnik. Du kommer att förtrollas av vackra sandstränder och en mängd gamla kyrkor och sommarhus. Som intressant faktum bör det nämnas att det inte finns några bilar på Koločep och Lopud gör dem perfekta för en semester bortom det livliga livet i det moderna livet.

Korcula är en ö bebodd sedan förhistoriska tider och senare från Grekland när den heter KorkyraMelain, det vill säga från romarna KorkyraNigra och med samma innebörd - Svarta Korcula. Korčula är skyldigt i mörka och välbevarade skogar som säkert kommer att fascinera dig. Framför kusten av staden Korčula var den berömda striden i 1298, mellan venetianerna och Genua. Det anses att den legendariska explorer Marko Polo föddes på Korcula. Idag är Korcula en ö med mer än 16.000 invånare och större bosättningar är staden Korcula, Blato i det inre och Vela Luka. Ön ofattbar charm är full av billiga lägenheter på kusten, stugor samt rum att hyra. Du har möjlighet att boka ditt idealiska boende i direkt kontakt med boendeens ägare. Halvön Pelješac är en av vackraste halvön i Kroatien med många stränder och god kvalitetsviner. Här ligger staden Ston, som har en av längsta väggar i Europa och Orebić, populärt turistmål. I Dubrovnik regionen ligger Neretva delta, som är mycket intressant plats på grund av vilda djur, många fågelarter och långa sandstränder.

Och äntligen Mljet, ön furuskogar, sjöar blandade med sött och saltvatten, benediktinska kloster och legender. Ön besöktes av Odysseus och St Paul enligt legenden och är säkert plats du måste se och uppleva. Mljet anses vara den mest pittoreska kroatiska ön, så den västra delen är skyddad som den första nationalparken i Mediteranean. Mljet har bra förbindelser med färjetrafik till fastlandet, och på ön finns det många privata taxibåtar, så ursäkningen att inte besöka den här magiska ön finns bara inte! Vi önskar er varmt välkomna till Dubrovnik och dess omgivningar och vi hoppas att du kommer att tillbringa en oförglömlig semester i den extrema södra Kroatien och Dalmatien!

Dubrovnik - Dalmatien - Naturliga, kulturella och turistattraktioner

Dubrovnik stadsmurar

Dubrovnik stadsmurar är en av de största och mest kända attraktionerna inte bara Dubrovnik, utan även hela Kroatien. Den här komplexa försvarsstrukturen, bland de största och mest bevarade i Europa, skyddade Republiken Dubrovniks frihet och säkerhet, som blomstrade i fred och välstånd tack vare den utvecklade handeln genom nästan fem århundraden. Dagens stadsmurar har byggts huvudsakligen under 12 och 1700-talet och har länge varit en stolthet för Dubrovnik eftersom de aldrig har erövrats från fientlig armé under den tiden.

De imponerande väggarna har en oavbruten längd på ca 1 940 meter och omger mycket av Dubrovniks gamla stad och når en maximal höjd på ca 25 meter och en bredd på upp till 6 meter. Efter Carigrads fall år 1453 tog Dubrovnik omedelbart alla nödvändiga försvarsåtgärder, däribland förstärkning av befintliga försvarsstrukturer och byggandet av nya. Dubrovnik-väggarna omfattar totalt 16 torn, fyra stadsportar, tre befästningar (Bokar, Minceta och St John) och sex bastioner. Även om de inte är en del av väggen, finns det två imponerande fästningar i stadsförsvarssystemet - Lovrijenac och Revelin. På grund av dess dimensioner, bevarande och ålder, Dubrovnik Walls och hela staden kärnan i Dubrovnik, noterades på UNESCOs världsarvslista 1979.

Om Dubrovnik-murarnas attraktivitet och skönhet är det bäst att säga att en av de största resebutikerna - TripAdvisor, baserat på recensioner av miljontals resenärer, har sammanställt en lista över tio platser som ska besöks före döden och en av dem var staden Dubrovnik. Om du är i närheten av Dubrovnik eller om du planerar att tillbringa en semester i denna del av Dalmatien, missa inte att besöka detta unika kulturmonument. Bortsett från dess historiska betydelse och skönhet kan du njuta av den spektakulära utsikten över Gamla stan, ön Lokrum och det öppna havet.

Entrébiljetter debiteras och kostar 50 - 150 Kn (7 - 20 €). Den bästa tiden att besöka väggarna är på morgonen när en stor folkmassa kan undvikas, särskilt under sommarmånaderna eller vid besök från stora kryssare som regelbundet besöker staden. Sightseeing går i allmänhet från en till flera timmar, så vi rekommenderar att du tar solskydd och tar vatten, särskilt under de varma sommarmånaderna. Dubrovnik erbjuder stort utbud av privat boende, så du kan bo i en av exklusiva lägenheter inuti stadsmuren eller i mycket billigare rum utanför gamla stan.

Dubrovnik stadsmurar, Kroatien
Dubrovnik stadsmurar, Kroatien
Dubrovnik stadsmurar, Kroatien
National Park Mljet

Nationalparken Mljet täcker den nordvästra delen av ön Mljet, som sträcker sig över 54 km2 av skyddat land och den omgivande kusten, 500 meter från stranden med isöar och klippor. På grund av sitt enastående kulturella och historiska arv, det frodiga växtlivet, unika panoramautsikt över indragna kusten, klippor, stenar och många öar, täta gröna tallskogar och de omgivande bergskullarna den 11 november 1960 proklamerades en nationalpark. Det är den äldsta marina nationalparken i hela Medelhavsområdet.

Parkens centrala del upptar det fascinerande systemet av salt sjöar, ett unikt geologiskt och oceanografiskt fenomen i karst. En stor sjö har 145 hektar och ett djup på 46 meter och en liten sjö har 24 hektar och djup på upp till 29 meter. Med sin skönhet och dess många ännu har okända hemligheter lockat många turister och naturälskare till denna oförstörda natur i årtionden. Sjöar är faktiskt hav, men lokalbefolkningen kallar dem sjöar, eftersom havet går in i ett mycket smalt läge, så de verkligen ser ut som sjöar. I mitten av den stora sjön ligger den lilla och pittoreska ön St. Mary med kyrkan och Benediktinerklostret, som går tillbaka till 1200-talet. Båtar från nationalparken kör regelbundet till denna ö, så du kan besöka den hela dagen.

Den lummiga vegetationen på hela ön Mljet gav det smeknamnet "grön ö" och med rätta det, för idag är över 70% av ön täckt av täta medelhavskogar, naturliga skogar av ek, alepian furu och vilda oliver. Den berömda franska oceanografen Jacques Cousteau dykade och utforskade undervattensvärlden runt ön Mljet och sa att vatten och hav är en av de renaste i världen. Förutom att simma i det kristallklara havet kan parkbesökare också njuta av cykelturer, eftersom det är lättare att se sjöarna, kajakpaddling och paddling och vandra upp till Montokucs högsta topp och erbjuda en oförglömlig utsikt över hela nationalparken, avlägsna öar och öppet hav.

Ett besök på nationalparken och ön Mljet är möjligt med regelbundna färjelinjer från Dubrovnik eller Split, samt många turistbåtar från ön Korcula eller färjelinjen från Peljesac. Fartygen anländer vanligtvis i Polačes hamn, där biljetter köps och vilken är utgångspunkten för en parkrunda. Besök ön Mljet, boka privat boende i någon av de privata lägenheterna, rummen eller fritidshusen och spendera en lugn och avkopplande familjesemester i orörd natur och kristallklart hav på Adriatiska öns mest gröna ön.

National Park Mljet, Kroatien
National Park Mljet, Kroatien
National Park Mljet, Kroatien
Gamla stan Korčula

Korcula är en historisk befäst stad på den skyddade östra kusten av den vackra, trädbevuxna och gröna ön Korcula. Gamla stan i Korcula är omgiven av välbevarade murar och torn. Gamla stengator inom väggarna är ordnade för att tillåta fri luftcirkulation, samtidigt som man skyddar mot de starka södra och norra vindarna.

Gamla stan i Korcula byggdes som en stark fästning på en kulle som rymmer en smal stenig plats mellan ön Korcula och Pelješac halvön på 1200-talet. Vid den tiden skapades stadgan för staden och ön Korcula, ett av de äldsta juridiska dokumenten i denna del av Europa. Förordningen reglerade livet för en medeltida stad, byggt enligt strikta regler för medeltida urbanism. Konstruktion utanför väggarna förbjöds till 1700-talet, då faran att attackera staden upphörde.

Stadens historiska sevärdheter inkluderar den centrala katedralen Saint Mark (byggt i romansk-gotisk stil från 1301 till 1806), ett franciskanskt kloster med en vacker venetiansk gotisk klausul från 15-talet, ett rådhus, den tidigare venetianska guvernörens palats och igenkännlig massiva stadsmurar och torn. Revelin tornet byggdes 1485 och är en av de största attraktionerna eftersom det kan klättras upp till toppen, vilket ger den vackraste utsikten över hela gamla stan. Inne i stadsmurarna är också födelseplatsen för den mest berömda resenären och forskaren av all tid, Marco Polo, född här i 1254. Korcula City Museum ligger i Gabrijelis Palace i hjärtat av Gamla stan och har många intressanta historier och artefakter från förhistoria till nutid som berättar om den rika och intressanta historien i denna vackra stad.

Vi rekommenderar att vi ser det swarming-spelet Moreška, som regelbundet utförs under sommarmånaderna och toppade på Svens dag. Todor, beskyddare av staden Korcula (29 juli varje år). Det är relativt enkelt att nå Korčula, eftersom det är mycket väl anslutet med katamaranlinjer från Split och Dubrovnik, och med färjelinje från Orebic på Peljesac halvön. Vi uppmanar dig att besöka Dalmatiens pärla, kontakta direkt privata boendeägare, hyra en lägenhet eller ett rum inom det gamla centrum och upplev livet hur det brukade ligga på medeltiden.

Gamla stan Korčula, Kroatien
Gamla stan Korčula, Kroatien
Gamla stan Korčula, Kroatien
Baćina sjöar

Baćinska sjöar är en serie sötvattenkarstiska sjöar nära Baćina i inlandet av Ploce till höger (nordväst) där Neretva floden strömmar i Adriatiska havet. Sjöarna är relativt små (den totala arealen är bara 138 hektar), men de är bland de mest intressanta fenomenen i karsthydrografi.

Sjöar präglas av den exceptionella skönheten, briljansen av vatten och den smaragdgröna färgen. Den består av sex sammanlänkade sjöar med naturliga kanaler och en separat sjö: Oćuša, Crniševo, Podgora, Sladinac, Vrbnik, Sipak och Plitko sjö. Oćuša är den största sjön, och den djupaste sjön är Crniševo med ett djup av 34 meter. Det är kryptodrycksjö, eftersom sjöytan ligger över havsnivån och botten av sjön nedanför havsnivån. Vrbnik är den minsta av alla sjöar och är inte ansluten till andra sjöar. Alla sjöar är omgivna av ängar, grönska, pittoreska kullar och längs de tillgängliga stränderna finns många stränder och vattenväxter. Här bor ett stort antal skyddade och jämnt endemiska arter av växter och djur. Speciellt är många fåglar, eftersom sjöar är väldigt viktiga livsmiljöer och stationer när de flyttar från Europa till Afrika.

Sjön är i genomsnitt 3 ° C varmare än havet, och är mycket bekväma för simning och paddling. Eftersom de är rika på sötvattenfisk, lockar de många sportfiskare, men också alla naturälskare. Sjöarna är mycket tillgängliga för att besöka eftersom de ligger nära huvudvägen, och om du vill bo över natten kan du enkelt hitta boende i privata lägenheter, rum och mindre läger.

Det finns också flera restauranger och cafébarer längs kusten, där du kan tillbringa de avslappnade stunderna, för även under den största sommarhöjden på Adriatiska kusten kan du hitta lugn och ro och förfriskning från den stora sommarvärmen. Du kan också hyra en båt eller vindsurfbräda och försiktigt vandra i den vackra naturen i dessa unika sjöar.

Baćina sjöar, Kroatien
Baćina sjöar, Kroatien
Baćina sjöar, Kroatien
Neretva dalen

Neretva älvdalen är en av de vackraste och pittoreska delarna av Dalmatien. Det är det enda deltaet i Kroatien. Delta bildas av floden Neretva i flodmynningen. Det är ett av de få våtmarksområdena kvar i Europa, särskilt i Medelhavet. Hela deltaområdet förväntas skyddas, och ett initiativ pågår för att proklamera det naturparken.

Neretva-deltaet sträcker sig från Metković i öst, hela vägen till Adriatiska havet i väster. Från norr och söder gränsar den av branta kullar och berg. Det bestod ursprungligen av 12 olika backwaters, som gjorde deltaet, men efter omfattande melioration under 1800-talet finns det fyra kvar i dag. Många av de ursprungliga våtmarkerna, sjöarna och lagunerna har försvunnit, men de återstående delarna av denna enastående medelhavsvamp hålls bevarade, varför detta område är särskilt intressant för alla naturälskare. I delta av floden Neretva finns så många som 310 arter av fåglar vilket gör den till en av de viktigaste ornitologiska områdena i Kroatien. Det är också viktigt för hela Europa, eftersom hela deltaet är en viktig station för alla flyttfåglar på resan från Europa till Afrika.

Dolda och bevarade myrar, laguner och dammar är fortfarande rika på fisk och vattenväxter. Diverse örter och vattenväxter döljer många grodor, fåglar och andra träskdjur. Fem platser inom deltaet, med en total yta på 1 620 ha, är skyddade som ornitologiska reserver och skyddade landskap. Metković har en av de största ornitologiska samlingarna i Europa, som innehåller mer än 200 fågelarter. Hela deltaet täcker ett område på mer än 12 000 hektar, och det mesta av detta bördiga jord används för jordbruksändamål. Citrusfrukter, vattenmeloner, plommon, oliver och olika grönsaker odlas övervägande. De viktigaste städerna i deltaet är Ploče, Opuzen och Metkovic. Förutom citrusfrukter är typiska produkter i Dolina Neretva hemgjord vin, brandy och Dalmatian prosciutto. Kusten av delta utgör mestadels sandstränder som lockar fler och fler turister, speciellt kitesurfare, på grund av gynnsamma vindar under sommaren. Ekoturism och fotosafari utvecklas gradvis, och specialiserade byråer erbjuder unika resor i traditionella Neretva-båtar.

Vi rekommenderar att du besöker denna unika blandning av träsk, flod, natur och Adriatiska havet. Här kan du tillbringa trevliga stunder på långa sandstränder som njuter av färska Neretva-frukter, grönsaker och andra specialiteter.

Neretva dalen, Kroatien
Neretva dalen, Kroatien
Neretva dalen, Kroatien
Naturpark Lastovo

Lastovoöarna proklamerades naturpark 2006 och gjorde den till den yngsta kroatiska naturparken. Lastovo skärgård består av 46 öar, öar, klippor och den största ön Lastovo. Den totala arealen är 53 km2 och 143 km2 av havytan. Hela skärgården ligger i södra delen av Adriatiska havet, cirka 15 kilometer söder om ön Korcula, och är en av de mest avlägsna öarna i Kroatien. Tack vare detta var naturen och hela marina livet mycket väl bevarat. Längs ön Mljet är Lastovo den mest skogade ön i Adriatiska havet, för så många som 60% av dess yta är täckt av välbevarade Medelhavskogar.

Kustlinjen är mycket indragad, särskilt i väst och nordväst, och undervattensvärlden är rik och varierad. Klimatet är mycket mildt Medelhavet med mycket trevliga temperaturer på sommar och vinter. Bortsett från sin naturliga skönhet är Lastovo mycket intressant på grund av sitt kulturarv. Ön var bebodd i tusentals år och avgjordes av gamla illyrianer och greker följt av romarna och slutligen kroatierna. Arkeologiska fynd från den tidiga medeltiden hittades i Ubli-bukten (på sydvästra kusten). Den största platsen på ön heter också Lastovo och är en av de mest pittoreska platserna i Dalmatien. Det är en typisk medeltida bosättning av den amfiteatiska formen, omgiven av sluttningar längs den bördiga dalen. Här växer invånarna i huvudsak druvor, oliver och grönsaker. Du kan se vackra familjehus som går tillbaka till 15 och 1600-talet, dekorerad med rikt dekorerade "fumari", skorstenar som har blivit varumärket för platsen och ön.

Särskilda attraktioner på ön är dess fyrar, till exempel Struga Fyr nära Skrivena Luka, sedan Sušac på ön med samma namn, och Glavat. Hela ön har många attraktiva cykel- och vandringsleder, där det är bäst att uppleva hela naturens skönhet. Klättring till högsta toppen Hum ligger vid 413 meter över havet och är en speciell upplevelse, för i gott väder når utsikten de avlägsna öarna Korcula, Mljet, Peljesac och södra Adriatiska havet. Lastovo är ansluten till Split, med färja och katamaran en gång om dagen. Under sommarmånaderna är Lastovo också ansluten till katamaranlinjen till Dubrovnik.

Om du vill tillbringa din semester i lugn och ro, omgiven av naturen, inbjuder vi dig att besöka denna dolda och avlägsna skärgård, där det inte finns några stora byggnader eller stora betongbyggnader. Boende finns i små familjehus i privata lägenheter, rum eller semesterhus. Därför rekommenderar vi att du direkt kontaktar ägare till privatboende i Lastovo och spara upp till 40% på höga byråer.

Naturpark Lastovo, Kroatien
Naturpark Lastovo, Kroatien
Naturpark Lastovo, Kroatien

Dubrovnik - Dalmatien - Klimat och väderprognos

Dubrovnik - Dalmatien Väderprognos

Dalmatien är en historisk region i Kroatien som sträcker sig från Zadar och berget Velebit i norr till Dubrovnik och Konavle i södra Kroatien. I nästan hela Dalmatien dominerar det typiska Medelhavsklimatet med torra, soliga och heta somrar, milda och regniga vintrar. I Dalmatiens hinterland (Dalmatiska Zagora) dominerar submediterrane klimat, som skiljer sig från det typiska Medelhavsklimatet, eftersom vintrarna är lite kallare och somrarna oftast är lite varmare än genomsnittet. Tack vare mängden sol och värme dominerar här typiska vintergröna växter; holm ek, Aleppo furu, dalmatisk svart tall och jordbruksgrödor; oliver, fikon och vingårdar.

Dubrovnik-regionen är den sydligaste delen av Kroatien, och den största påverkan på klimatet har öppet hav i södra Adriatiska havet. Som regel är lufttemperaturen något lägre här än resten av Dalmatien. Havets temperatur är något högre än resten av Dalmatien på grund av den stora havsytan. Adriatiska havet kyler fastlandet under sommaren och värmer det under vintern. På grund av det överflöd av solsken och trevliga havstemperaturer, Dubrovnik och dess omgivning, och Dubrovnik skärgård besöks ofta av turister som söker en trevlig och oförglömlig semester. God kvalitet och kristallklart hav är en kännetecken för hela Dalmatiens kust, särskilt dalmatiska öar på grund av den relativt låga befolkningstätheten och underutvecklingen av industrin. Många dalmatiska stränder är bärare av den blå flaggan - en symbol för renlighet, servicekvalitet och ekologiskt bevarad miljö.

Nedan är grafikon med den genomsnittliga maximala och minsta dagliga lufttemperaturen och havstemperaturen i Dubrovnik, vilket bäst återspeglar det trevliga Medelhavsklimatet.

Genomsnittlig lufttemperatur - Dubrovnik - Dalmatien
Genomsnittlig havstemperatur - Dubrovnik - Dalmatien
Senast tillagda boende i regionen Dubrovnik - Dalmatien
Semesterhus Captain's house

från 220 €

Lägenheter Sonja

från 110 €

Lägenheter Gršćica

från 40 €

Lägenheter Nikolica

från 60 €