Lägenheter och privat boende Klis

Klis är en liten stad och kommun i Split-Dalmatia län. Det ligger mellan bergen i Mosor i öst och Kozjak i väster. Från staden Split är det bara drygt 5 kilometer bort. På toppen av kullen ligger det välkända medeltida fortet, som också är en symbol för staden. Staden Klis fick sitt namn efter branta och höga klippor där fortet byggdes. På grund av dess framträdande position och koppling mellan Split och det dalmatiska inlandet har...

Sortera efter:

Semesterhus Baćo

Klis

Från havet 25 km
Kapacitet 8 personer

från 50 €

Semesterhus Baćo ( Klis)

Holliday hem "Baćo" ligger 25 km från Split och på avståndet 15-80 km från Nacional parken "Krka", Red Lake, Blue Lake, Cetina floden, grottan Vranjača etc ... Stränder ligger på ca 30 min bilresa och Makarska riviera ligger ca 1 timmes bilresa bort. Platsen är en mycket tyst plats, perfekt för avkoppling och vila. Ingår är ett utekök med peka och en grill, lekplats för boccia, trampolin och lekplats med liten pool. Parkering är för flera bilar på gården.

Kategorisering Kategorisering - Semesterhus Baćo

Från havet 25 km
Kapacitet 8 personer

Pris från 50 €

Turistguide - Klis

Klis  - Vapen Klis är en liten stad och kommun i Split-Dalmatia län. Det ligger mellan bergen i Mosor i öst och Kozjak i väster. Från staden Split är det bara drygt 5 kilometer bort. På toppen av kullen ligger det välkända medeltida fortet, som också är en symbol för staden. Staden Klis fick sitt namn efter branta och höga klippor där fortet byggdes. På grund av dess framträdande position och koppling mellan Split och det dalmatiska inlandet har Klis länge varit en strategiskt viktig plats, särskilt eftersom det var mycket svårt att erövra. Den medeltida fästningen Klis var en viktig plats för försvaret av Dalmatien från turkarna, som kort fångades men snart återvände till kroatiska styret. Klis representerar fortfarande en koppling mellan Split, Solin, Kaštela och den dalmatiska Zagora eftersom här passerar både den gamla vägen och den nya motorvägen. Turismen utvecklas främst tack vare den imponerande fästningen som erbjuder en magnifik utsikt över Split och denna del av Dalmatien. Dessutom kommer ett växande antal turister till Klis eftersom den världsberömda "Game of Thrones" -serien filmades här. Boende i Klis finns i privata lägenheter, rum och fritidshus. Kontakta direkt ägarna till privat boende i Klis och spara upp till 40% på dyra byråavgifter. Besök denna vackra lilla plats och njut av oförglömlig utsikt över Dalmatien och Adriatiska havet.

Klis Väderprognos