Lägenheter och privat boende Zadar - Dalmatien

Zadar-Sol över havet! Berömd regissör Alfred Hitchcock sa om Zadar att "Zadar har den vackraste solnedgången i världen"! Hur kan vi motsäga den legendariska mästaren i en filmkamera, men ändå är det rätt sättet att kontrollera hans ord bara en, och det är att besöka denna underbara dalmatiska stad! Dess historia är verkligen gammal och går tillbaka till den tidiga...

Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i - Zadar - Dalmatien

Lägenheter Frane

Pag - Kustići

från 60 €

Lägenheter Kustić

Pag - Metajna

på förfrågan

Lägenheter Villa Le Mare

Privlaka

från 135 €

Lägenheter Ropuš

Pag - Novalja

på förfrågan

Lägenheter Villa Rosmarin

Pašman - Pašman

från 50 €

Lägenheter Deluxe 1.

Vir

från 60 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Luka

Molat

från 50 €

Lägenheter Studio Milka

Pag - Novalja

från 37 €

1 recensioner - 5/5
Lägenhet Josip

Vir

från 60 €

Lägenheter Tena

Novigrad - Zadar

från 50 €

Mobile home Amfora

Karin

på förfrågan

Lägenheter Villa Antonio

Drage

från 70 €

Lägenheter Zlata

Turanj

från 35 €

Semesterhus Navalia

Pag - Potočnica

från 160 €

Lägenheter Stargo

Pag - Kolan och Mandre

från 70 €

Last minute erbjudande First minute erbjudande
1 recensioner - 5/5
Lägenheter Ana

Pag - Kustići

från 60 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Vidov

Ugljan - Kali

från 50 €

Lägenheter Palčić Pag

Pag - Pag

från 30 €

First minute erbjudande
7 recensioner - 5/5
Lägenheter Family Inn

Vir

från 50 €

Mobile homes Jaki

Biograd

på förfrågan

Lägenheter Villa Ana

Pag - Pag

på förfrågan

Lägenheter VILA ŠIMA

Pakoštane

på förfrågan

Lägenheter Villa Oleander Barotul

Pašman - Pašman

från 50 €

Lägenheter Villa Kristina

Starigrad-Paklenica

från 35 €

Lägenheter Calimero Vidalići

Pag - Novalja

på förfrågan

Semesterhus Villa Gode Nin

Nin

på förfrågan

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Iva - Vir

Vir

från 50 €

Lägenheter Villa Lavanda

Pašman - Pašman

från 50 €

Semesterhus Villa Malibu Eclipse

Vir

från 300 €

1 recensioner - 5/5
Lägenheter Villa Casa Mia

Privlaka

från 80 €

Lägenheter Rustikal Haus

Turanj

på förfrågan

Robinson turism Sunset Romance

Pašman - Neviđane

från 80 €

Lägenheter Marina-Bayresort

Sukošan

från 165 €

Semesterhus Luxury Villa Mala

Privlaka

från 242 €

Lägenheter Maleo

Sveti Petar

från 50 €

Lägenheter Villa Damir

Petrčane

från 30 €

Zadar - Dalmatien (871) - sök efter privat boende efter platser

Turistguide Zadar - Dalmatien

Zadar - Dalmatien - Vapen

Zadar-Sol över havet! Berömd regissör Alfred Hitchcock sa om Zadar att "Zadar har den vackraste solnedgången i världen"! Hur kan vi motsäga den legendariska mästaren i en filmkamera, men ändå är det rätt sättet att kontrollera hans ord bara en, och det är att besöka denna underbara dalmatiska stad!

Dess historia är verkligen gammal och går tillbaka till den tidiga stenåldern, och namnet på staden "Jader" kommer förmodligen från det östeuropeiska språket från dess antika Medelhavsbyggare. Efter de Illyrian-stammarna i Liburni, var staden i 2: a århundradet f.Kr. bebodd av romarna och kolonin av romerska medborgare. Bedömning med namnet "Colonia Julia Jader", 48: e pr. Cr. Zadar grundades troligen av Julius Caesar. Efter det romerska rikets fall, är Zadar under Byzantins regel, då den antar rollen som huvudstaden i Dalmatien, som kommer att förbli fram till 1918. Under medeltiden var Zadar under kroatiska kungaregler. Efter slutet av kroatiska kungariket var det en del av Ungern och sedan under lång venetiansk dominans. I stadens historia betonas tragedin av belägringen av 1202, när venetianerna använde korsfarare för att förstöra, riva och plundra Zadar. Under 1800-talet kom Zadar under den österrikiska regeln under vilken den var kvar till slutet av andra världskriget.

Genom denna historiska turbulens växte Zadar upp som en stad och ett kulturcentrum med imponerande stadsmurar byggda på 15 och 1600-talet som gjorde Zadar till den största fästningen i venetianska republiken. Idag ger stadsmuren Zadar oemotståndlig charm och utgör en stor del av det rika turistresan. Förutom väggarna, här är också kyrkan St Donat, det mest värdefulla monumentet av pre-romanska tidiga medeltiden byggd i Kroatien. Det byggdes på 1800-talet. Utöver det kan du också besöka katedralen St. Stošija, men också det oundvikliga och unika havsorganet, en unik blandning av arkitektur, natur och musik. Havsorgan är byggt på den 75 meter långa kusten och deras specialitet är att ljudet inte genereras av cirkulationen av luft utan av vågorna i Zadar-vattnet. Det ger unik möjlighet att höra hur sjungar Adriatiska havet!

Och till slutet av Zadars historia - Hälsningar till solen! Den vackraste solnedgången i världen förtjänade en plats värdig uppmärksamhet, och detta är den arkitektoniska-konstnärliga installationen av Nikola Bašić, som ligger på västra sidan av Zadar halvön intill Sea Organ. Hälsningar till solen består av tre hundra flerskiktiga glaspaneler placerade på samma nivå på en stenig trottoar med en diameter på 22 meter. Sol och andra planeter av solen är proportionellt placerade. Eftersom Sea Organ är en ljudande del av berättelsen om Zadars solnedgång, är hälsningar till solen en visuell del som tillsammans ger en unik upplevelse!

Nära till Zadar är den oundvikliga kroatiska destinationen för ungdomar som letar efter spännande nattliv - ön Pag. Populär strand Zrće har hittills fått kultstatus, men Pag är långt mer än så. Ön fridfull men surrealistisk skönhet, nästan måneformigt landskap på Velebit-sidan är den plats där det bästa kroatiska lammet odlas och där den bästa kroatiska osten är gjord! I närheten av Zadar finns också staden Biograd na Moru, kroatiska konungar och biskopar, och idag turistcentrumet. Nin stad är också centrum för kroatiska medeltida kungar. Här är kyrkan St Cross, känd som den minsta katedralen i världen, som byggdes på 9-talet.

För alla naturälskare och aktiva semesterare nära Zadar är Starigrad Paklenica och National Park Paklenica, där du kan njuta av alpinism, vandring och ren luft i det mäktiga berget Velebit. Vid foten av Velebit hittar du karstskönheten, floden Zrmanja, som kommer att charma dig med sin skönhet och smaragdvattenfärg, där du kan tillbringa en dag på kajak, flotte eller simma. I närheten finns den största sötvattensjön i Kroatien, Vransko jezero. På grund av sin exceptionella natur och rikedom av flora och fauna har proklamerats en naturpark. Här kan du tillbringa en dagsvandring, cykling eller sportfiske. Ovanför sjön finns en vacker utsikt från var du kan se hela Zadar skärgård. Från öarna i Zadar skärgården, med sina vackra och vackra stränder kan vi markera: Ugljan, Pašman, Silba och Dugi otok. Alla är anslutna med färjereder från staden Zadar.

Hur kommer man till alla dessa Zadar-mirakel? Ganska enkelt, med tanke på att Zadar är väl kopplad till modern motorväg och flygplatsen som gör det enkelt att nå. Staden och dess omgivningar är fulla av semesterhus, strandlägenheter och uthyrningsrum. Oavsett om du vill bo på hotell eller letar efter billigare privatboende, till exempel i billiga lägenheter, är det möjligt att hitta ditt idealboende utan en byråsavgift genom direktkontakt med ägare av privatboende. Välkommen till Zadar och Dalmatien!

Zadar - Dalmatien - Naturliga, kulturella och turistattraktioner

Havorgan och hälsning till Sol - Zadar

Under de senaste tio åren har Zadar blivit en av pärlorna för kroatisk turism på grund av det exceptionellt rika kulturella och historiska arvet. I många århundraden var symbolen för Zadar St Donat kyrka, ett monument av pre-romansk arkitektur från 9-talet. Förutom kyrkan finns det andra symboler som Forum Romanum, Kalelarga, Fem Wells Square (Trg Pet Bunara) och Prinspalatset (Kneževa Palača). Men idag är situationen något annorlunda eftersom all uppmärksamhet hos Zadars besökare lockas av det välkända Sea Organ (Morske orgulje) och Hälsningar till solen (Pozdrav Suncu).

Sea Organ i Zadar presenterades i april 2005 som en del av ett projekt om att bygga upp den västra delen av Zadar halvön. Denna helt unika, sjuttio meter långa arkitektoniska prestation som känns igen av sin kaskad profil, är en mix av musik och arkitektur. Jämfört med vanliga organ spelas musik av Sea Organ av havet och vågorna. Eftersom havetergin är oförutsägbar är den oändliga konserten, vars författare naturen, helt enkelt oåterkallelig.

Författaren till denna extraordinära prestation är Zadar-arkitekten Nikola Bašić, som skapade Sea Organ med flera medförfattare. Bredvid havet organen finns en annan unik installation av samma arkitekt som installerades 2008 - hälsningar till solen.

Hälsningar till solen är trehundra flerskiktiga glaspaneler arrangerade i form av en cirkel med en total diameter av 22 meter. Nedan är glasledande plattor solcellsmoduler som är den främsta kommunikationskanalen med naturen. Belysningen slås på under solnedgången, och i ett programmerat scenario spelar belysning med ljus i rytmen av havsorganens musik. Den här unika installationen inkluderar sol och andra planeter från solsystemet.

Sea Organ har blivit belönat med många utmärkelser, vilket är särskilt värt att nämna Europeiska priset för offentligt stadsutrymme 2006 (CCCB, Barcelona).

Om du väljer att besöka dessa exceptionella attraktioner rekommenderar vi dig att hitta billigt boende i rum, lägenheter eller semesterbostäder i staden Zadar.

Havorgan och hälsning till Sol - Zadar, Kroatien
Havorgan och hälsning till Sol - Zadar, Kroatien
Havorgan och hälsning till Sol - Zadar, Kroatien
National Park Paklenica

På grund av dess unika geomorfologiska former och dess vackra skogar har området Velika Paklenica och Mala Paklenica blivit förklarat nationalpark 1949, och blir den andra nationalparken i Kroatien efter Plitvice Lakes.

Paklenica nationalpark täcker ett område på 96 km2, med högsta toppar som är 1757 meter höga Vaganski Vrh och 1753 meter höga Sveto Brdo. Parkens område omfattar områden kring de små floderna Velika Paklenica och Mala Paklenica samt deras vertikalt graverade kanjoner på södra sluttningarna av Velebit. De viktigaste egenskaperna hos Paklenica är oförstörd natur, autochtoniska tallskogar, bokskogar samt vertikala canyons av Velika Paklenica och Mala Paklenica.

I juli 2017, på grund av sin originalitet, ålder och storlek, har cirka 2030 hektar ursprungliga bokskogar, som ligger i området Nationalpark Paklenica, NP Northern Velebit (Sjeverni Velebit) och naturreservat Hajdučki Kuk och Rožanski kuk naturreservat UNESCO-lista över världens kulturarv i Europa under namnet "Skogskogar i Karpaterna och övriga Europas regioner".

Förutom sin flora är denna nationalpark också rik på fauna. Cirka 254 olika arter av fågelarter ligger i nationalparken, varav 112 fåglar är fåglar. De mest kända är örn, uggla, gråhök, hök och griffongås. Parkens område är också bebodd med roe, hjort, mossa, vildgris, björn, varg, bobcat och räv.

Mer än 100 000 personer om året besöker denna nationalpark. Majoriteten av dem är vandrare som besöker Anića kuk, en 712 meter hög sten. I nationalparken kan du också besöka en av grottorna, av vilka de mest kända är grottorna Manita peć och Jama Vodarica.

Paklenica National Park erbjuder olika aktiviteter för sina besökare, från vandring till bergsklättring. En entrébiljett för vuxna varierar från HRK 40 till HRK 50 (5 EUR till 7 EUR) och gäller en dag. Dessutom kan större grupper besöka parken med en reseguider.

Boende i lägenheter eller rum finns på de närliggande platserna som Starigrad-Paklenica, Tribanj eller Rovanjska.

National Park Paklenica, Kroatien
National Park Paklenica, Kroatien
National Park Paklenica, Kroatien
Zrmanja canyon

Zrmanja-floden börjar i södra delen av Lika nedanför Poštakbergen och slutar i Novigradhavet. Floden är navigerbar för mindre fartyg från Novigradhavet upp till staden Obrovac, och på grund av sin mindre tillgänglighet kallas Zrmanja ofta en gömd skatt.

Efter tusentals år av floden som strömmar mot havet har floden Zrmanja skapat en imponerande kanjon som anses vara en av de vackraste i Kroatien. Varje år lockar Zrmanja canyon ett stort antal besökare som njuter av kanjonens skönhet. Många vattenfall och starka flodförsök på flodens övre del är karakteristika för den typiska karstfloden. Idag är kanjonen skyddad som ett betydande landskap.

En av de mest kända vattenfallen är Jankovića buk, kring vilka rester av gamla kvarnar. De sista 17 kilometerna av Zrmanja är navigerbara för fartyg (från Jankovića buk till Novigradhavet), och denna del av Zrmanja är omgiven av klippor och specifik vegetation för floder där flodvatten blandar havsvatten.

Kanjonen på Zrmanja-floden kan utforas på olika sätt, men alla inkluderar ett fartyg. Du kan antingen paddla kajak eller kanot (Kaštel Žegarski) eller segla på utflyktsbåtet längst ner på floden. Hur som helst kan utsikt över kanjonen och naturen helt enkelt lämna dig andfådd.

Zrmanja-kanjonen är också känd för filmen om den fiktiva Apache-indianhövdingen Winnetou av den tyska författaren Karla Maya. För de som letar efter äventyr finns det en raftingstur som varar i ca 4 timmar och omfattar många forsar och vattenfall som Ogarov buk samt ett besök på det imponerande 13 meter höga vattenfallet Veliki buk (som förbigås till fots).

Zrmanja River Canyon är det perfekta resmålet för familjer med barn eftersom det erbjuder många attraktioner för barn. Om du väljer att besöka denna naturliga pärla som säkert kommer att lämna dig andfådd, kan du hitta prisvärt boende i privata lägenheter i omgivande Obrovac, Karina, Novigrad, Posedarje och andra ställen nära Zadar.

Zrmanja canyon, Kroatien
Zrmanja canyon, Kroatien
Zrmanja canyon, Kroatien
saltarbete på ön Pag

Saltern är en industriell process för produktion av havssalt, där i en serie stora grunda havsvattenpooler extraheras havssalt från vattnet genom avdunstning. Processen i sig börjar med förångning i den första poolen med den lägsta koncentrationen av NaCl och slutar i den sista poolen där havsvattnet är mättat så att saltet är utfällbart i botten av poolen. Själva processen är säsongsbetonad, börjar på våren och slutar på hösten när saltet skördas. Även om saltet skördades på flera ställen i Kroatien, förblir idag endast tre salter i Kroatien - saltern i Ston, som är en av de äldsta salterna i denna del av Europa, saltern i Nin och den största saltern i Kroatien saltern av Pag (Paška solana).

Ön Pag har idealiska förhållanden för havsaltproduktion. Bortsett från ett stort antal soliga dagar, ren miljö, gynnsam vind, stenig och blygsam vegetation finns det också en tusenårig tradition av saltproduktion från 999.

Saltern av Pag ligger söder om staden Pag, på ytan av 225 hektar. Saltern innehåller också pooler i Dinjiška, som är anslutna till salern i Pag genom saltvattenledningarna. Området av saltern är omgivet av kullar från öst och väst, medan ytan är ogenomtränglig och gjordes främst av lera och lera.

Pag-salt innehåller alla mineraler som utgör havsvattnets beståndsdelar, och dess extraordinära kvalitet bekräftas genom att registrera Pag-saltet som ursprungsälla.

Ett intressant faktum är att saltet på ön Pag hade värdet av vitt guld. På 1500-talet utgav Pagterns salat Pag-uppdraget som anses vara en av de första formerna av papperspengar i Kroatien.

Ön Pag erbjuder många möjligheter att njuta av en idealisk semester. Bortsett från salern av Pag är ön känd för Pag spets och rostat lamm (paška janjetina na ražnju). De som letar efter underhållning och nattliv kan besöka den kroatiska stranden Zrće, som ligger nära Novalja. Boende i privata lägenheter finns i staden Pag i södra delen av ön eller Novalja och lägenhetsbyen Gajac i norra delen av ön.

saltarbete på ön Pag, Kroatien
saltarbete på ön Pag, Kroatien
saltarbete på ön Pag, Kroatien
Naturpark Vransko sjön

Den största naturliga sjön i Kroatien ligger Vransko sjön intill Pakoštane, inte långt från havet. Eftersom sjöytan ligger över havsytan (2 meter över havsnivån) och botten ligger under (4 meter under havsnivån) är Vransko Lake en kryptodepression. På grund av de underjordiska reven och kanalen av Prosika, genom vilken sjön är ansluten till havet, är vattnet i sjön något salt.

Vransko Sjön proklamerades en naturpark 1999 och är en av elva naturparker i Kroatien. Förutom Vransko sjön inkluderar parkområdet också sin omgivning. Naturparken täcker ett område på 57 km2, där sjön upptar cirka 30 km2 eller mer än hälften av det totala parkområdet. Sjön är ca 14 km lång och 1,4 till 3,4 km bred. I 2013 var Vransko Lake Nature Park listad på listan över skyddade våtmarksområden av Ramsar-konventionen.

Den nordvästra delen av Vransko sjön, som proklamerades en ornitologisk reserv 1983, anses vara en av de mest värdefulla ornitologiska områdena i Republiken Kroatien. Det ornitologiska reservområdet täcker ett område på mindre än 9 km2 och representerar endast den mindre delen av våtmarken som kvarstod efter våtmarksområdet nästan helt avlopp genom utgrävning av kanalerna på 1700-talet.

Den ornitologiska reserven är verkligen en av de viktigaste delarna av parken eftersom den är befolkt av många fåglar. Mer än 230 arter av fåglar kan ses i parken, varav cirka 100 fågelarter lever hela året som träskfåglar. Andra fåglar är mestadels flyttfåglar som habitat parkens område under deras migrering. På hösten under fågelmigrationen uppskattar biologerna att omkring 2100 fåglar om dagen bor i parken. Parken är också bebodd med populationerna av ett dussin hotade arter av fåglar, såsom stor vitrejon, liten hagtorn, kolibri och andra hotade arter.

Parkbesöket är gratis, men vissa delar av parken debiteras. För mer information om biljetter, besök den officiella hemsidan. Med undantag för promenader, i parken kan du njuta av vandring, cykling, kajakpaddling och andra aktiviteter. Du kan också ordna turer med en guide eller gå till skolan om naturen.

Om du bestämmer dig för att besöka denna magiska plats kan du hitta billigt boende i en lägenhet eller semesterhus i Pirovac.

Naturpark Vransko sjön, Kroatien
Naturpark Vransko sjön, Kroatien
Naturpark Vransko sjön, Kroatien
Naturpark Telascica

På den sydöstra delen av ön Dugi ligger otok en av de mest attraktiva naturparkerna i Kroatien - Telašćica Nature Park. Parkens mittpunkt är Telašćica-bukten, och det inkluderar även sina omgivande sjöfartszoner, tretton öar och sex öar. Parkens yta ligger drygt 70 km2, varav 26 km2 på land och ca 45 km2 vid havet.

Telešćica Bay proklamerades en naturpark 1988, medan det skyddade områdets status tilldelades 1980. Rika flora och fauna, geologiska fenomen och marin undervatten gör en unik harmoni av naturen. Bayen kännetecknas av tre naturfenomen, det är den säkraste naturliga hamnen i Adriatiska havet som är attraktiv för många seglare, saltsjön Mir och stigar / klippor som stiger upp till 200 meter över havet och faller vertikalt 90 meter under havet. Från de omgivande öarna är den mest pittoreska ön Katina, som ligger mellan Dugi otok och Kornati. Den mest ovanliga ön är den 3 meter långa Taljurić som ser ut som panel.

Framträdande vegetation i parken är Medelhavsvegetationen med cirka 500 växter, varav många är endemiska växter. Undervattensvärlden är också rik och den har över 250 växter och 300 djurarter inklusive röda koraller och havsvampar. Parken är också livsmiljön av femton åsnor. Telaščica har varit bebodd sedan antiken, och det finns många gamla spår som högar på området Čuh, resterna av en romersk byggnad i Mala Proversa från första århundradet, liksom många kyrkor.

Telaščica Nature Park erbjuder besökare många typer av aktiviteter. Från guidade turer, kryssningar, cykling, dykning, fiske, vattensporter och skaldjur specialiteter som du kan smaka på en av restaurangerna i parken. Vi rekommenderar också att besöka Grpašćak, varifrån du kan njuta av vacker utsikt. Du kan gå in i naturparken på land eller till sjöss, och för mer information besök parkens officiella hemsida. Billigt boende i lägenheter finns på Dugi otok.

Naturpark Telascica, Kroatien
Naturpark Telascica, Kroatien
Naturpark Telascica, Kroatien

Zadar - Dalmatien - Klimat och väderprognos

Zadar - Dalmatien Väderprognos

Dalmatien är en historisk region i Kroatien som sträcker sig från Zadar och berget Velebit i norr till Dubrovnik och Konavle i södra Kroatien. I nästan hela Dalmatien dominerar det typiska Medelhavsklimatet med torra, soliga och heta somrar, milda och regniga vintrar. I Dalmatiens hinterland (Dalmatiska Zagora) dominerar submediterrane klimat, som skiljer sig från det typiska Medelhavsklimatet, eftersom vintrarna är lite kallare och somrarna oftast är lite varmare än genomsnittet. Tack vare mängden sol och värme dominerar här typiska vintergröna växter; holm ek, Aleppo furu, dalmatisk svart tall och jordbruksgrödor; oliver, fikon och vingårdar.

Zadar-regionen har en specifik del som heter Ravni Kotari. Här är ett av de mest bördiga landet i Dalmatien, känt för odling av frukt och grönsaker. Allt detta beror på det specifika och trevliga Medelhavsmikroklimatet. På grund av solens överflöd, klar himmel och trevliga havstemperaturer, Zadar och dess omgivning, och Zadar skärgård är ofta intressanta platser för turister som söker en trevlig och oförglömlig semester. Havets kvalitet och renhet är en kännetecken för hela Dalmatiens kust, särskilt dalmatiska öar på grund av den relativt låga befolkningstätheten och underutvecklingen av industrin. Många dalmatiska stränder är bärare av den blå flaggan - en symbol för renlighet, servicekvalitet och ekologiskt bevarad miljö.

Nedan är grafikon med den genomsnittliga maximala och minsta dagliga lufttemperaturen och havstemperaturen i Zadar, vilket bäst återspeglar det trevliga Medelhavsklimatet.

Genomsnittlig lufttemperatur - Zadar - Dalmatien
Genomsnittlig havstemperatur - Zadar - Dalmatien
Senast tillagda boende i regionen Zadar - Dalmatien
Semesterhus Villa Viamo

från 200 €

Recensioner: 1 - 5/5
Lägenheter Zrinka Bruna

från 50 €

Lägenhet Black Pearl Beluga

från 200 €

Mobile home TaJa Vortex

från 80 €