Lägenheter och privat boende Opatija Rivieran

Opatija rivieran ligger i Primorje-Gorski Kotar län vid foten av det imponerande berget Učka och Učka naturpark. Cirka 17 kilometer lång är Opatija Riviera en av pärlorna i kroatisk turism, och den har den längsta traditionen inom turism i hela Kroatien. Opatija Riviera ligger på ett idealiskt läge - det ligger i början av den Istriska halvön och det ligger bara 12 kilometer från den tredje största kroatiska staden - staden Rijeka. Förutom staden Opatija, som är dess centrum, inkluderar Opatija Rivieran Volosko, Ičići, Ika, Lovran, Medveja och Mošćenička Draga.

Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i Opatija Rivieran

Lägenheter Teo

Opatija

från 30 €
Semesterhus Villa Ella

Opatija

från 220 €

Opatija Rivieran - sök efter boende efter platser

Turistguide Opatija Riviera

Opatija är mitten av en av de vackraste delarna av Kvarner, Kvarnerbukten och hela charmiga Opatija riviera. Opatija rivieran ligger i Primorje-Gorski Kotar län vid foten av det imponerande berget Učka och Učka naturpark. Cirka 17 kilometer lång är Opatija riviera en av pärlorna i kroatisk turism, och den har den längsta traditionen inom turism i hela Kroatien. Opatija rivieran ligger på ett idealiskt läge - det ligger i början av den Istriiska halvön och det ligger bara 12 kilometer från den tredje största kroatiska staden - staden Rijeka. Förutom staden Opatija, som är dess centrum, inkluderar Opatija rivieran Volosko, Ičići, Ika, Lovran, Medveja och Mošćenička Draga.

Det som gör Opatija och Opatija Rivieran speciell är en attraktiv kustpromenad i Lungomare, som sträcker sig 12 kilometer från Opatija till Lovran i sydväst. Byggandet av Lungomare-promenaden började 1885 när de första hotellen öppnades i Opatija, och det slutfördes fyra år senare när Opatija utropades till hälsodestination. Lungomare är inte bara populär bland invånarna på Opatija Riviera, utan också för många turister som besöker denna turistpärla i över hundra år. Utsikt från Lungomare över det blå havet, Kvarnerbukten och vackra öar Krk och Cres kommer säkert att lämna dig mållös. På strandpromenaden kan du också hitta en av de mest kända symbolerna för Opatija och Opatija Riviera - en staty av flickan med en mås ("Djevojka s galebom") byggd 1956 som en ersättning för statyn av Madonna del Mare.

Lyxiga villor och avskiljningsarkitektur, som kan ses på många historiska byggnader längs strandpromenaden, gör Opatija Riviera till en unik plats. Kulturell och historisk betydelse belyser Opatija Rivieras extremt rika historia och lokalbefolkningen. Vidare längs strandpromenaden finns parken Angiolina där du kan hitta mer än 120 olika växter från hela världen.

Učka berget, hem för en av de vackraste naturparkerna i Kroatien, Učka naturpark, ligger ovanför Opatija Riviera. Den högsta toppen i Učka är Vojak, en 1.401 meter hög topp. På Vojak finns en 5 meter hög utsiktspunkt från sten som har en av de vackraste utsikten över hela Adriatiska havet. Under fint väder kan du se nästan hela Istrien, Kvarnerbukten, Kvarneröarna - Cres, Krk och Lošinj, Velebit, Ćićarija, Gorski Kotar och till och med Alperna och Italien. Bortsett från attraktiv utsikt är Učka en idealisk destination för besökare som letar efter aktiviteter och rekreation. Det finns många olika alternativ för aktiv semester inklusive mountainbike, vandring, sportklättring, promenader, speleologi, fågelskådning och för de modiga och glidande.

Opatija Riviera är allmänt känt för sitt utmärkta restaurang- och barerbjudande, och det har den längsta traditionen inom turism i hela Kroatien. Förutom barer och restauranger är en av de främsta anledningarna till att besöka denna turistpärla attraktiva stränder som sträcker sig längs hela Rivieran - från Volosko i norr till Mošćenička Draga i södra Rivieran. Alla stränder är perfekta för familjer med barn och de erbjuder alla faciliteter som behövs för en perfekt semester - restauranger, barer, idrottsplatser, solstolar och parasoller att hyra. De mest attraktiva och vackra stränderna på Opatija Riviera är stenstrand Črnikovica i Volosko, den centrala stadsstranden i Slatina i centrum av Opatija och den mindre Angiolina-stranden, Škrabići-stranden, Tomaševac-stranden, sandstranden Lido och Lipovica-stranden. Dessutom innehåller denna lista stranden Ičići i staden Ičići, stranden Ika i staden Ika och den centrala stranden Kvarner (stranden Gradsko) som ligger i Lovran. Denna lista skulle inte vara komplett när den inte skulle inkludera Peharovo-stranden som också ligger i Lovran, stenstranden i Medveja och den längsta stranden i Opatija Riviera - Mošćenička Draga-stranden som förbinder 7 mindre stenstränder. Enligt många är den mest attraktiva stranden i Mošćenička Draga Sipar-stranden och St. Ivan-stranden.

Opatija Riviera har en lång tradition att locka gäster året runt. Oavsett om du letar efter en paus i hälsocenter och spa-center, eller föredrar långa promenader omgiven av vacker natur, eller om du gillar att vandra i en av de vackraste naturparkerna i Kroatien, är ett besök på Opatija Riviera det rätta valet för dig. Boende på Opatija Riviera finns i en lägenhet med utsikt över Kvarnerbukten, fritidshus eller i rummet. Kontakta direkt ägarna och boka nu prisvärt boende i ett rum, fritidshus eller lägenhet. Undvik att betala extra avgifter och njut av magin från Opatija Riviera!

Opatija - Opatija Rivieran, Kroatien

Opatija

Opatija - Opatija Rivieran, Kroatien

Opatija

Opatija - Opatija Rivieran, Kroatien

Opatija - Lungomare

Opatija - Opatija Rivieran, Kroatien

Opatija

Opatija - Opatija Rivieran, Kroatien

Opatija

Lovran - Opatija Rivieran, Kroatien

Lovran

Lovran - Opatija Rivieran, Kroatien

Lovran

Ičići - Opatija Rivieran, Kroatien

Ičići

Ičići - Opatija Rivieran, Kroatien

Ičići

Ičići - Opatija Rivieran, Kroatien

Ičići

Mošćenička Draga - Opatija Rivieran, Kroatien

Mošćenička Draga

Mošćenička Draga - Opatija Rivieran, Kroatien

Mošćenička Draga

Kastav - Opatija Rivieran, Kroatien

Kastav

Opatija Rivieran - Naturliga, kulturella och turistattraktioner

De vackraste stränderna i Opatija rivieran

Črnikovica-stranden är en nyrenoverad strand som ligger vid ingången till en liten turiststad Volosko 2 kilometer norr om Opatija. Liksom de flesta av Opatija Rivieras stränder är stranden Črnikovica delvis betong och delvis sten. Stranden erbjuder sina besökare alla nödvändiga faciliteter för en perfekt semester.

Centrum för Opatija Riviera är Opatija, och den centrala stranden i Opatija är stadsstranden Slatina. Slatina-stranden är delvis sandig och delvis betong och har många faciliteter från restauranger, barer, solstolar, parasoller, duschar och sportlekar. Slatina-stranden med sitt rika erbjudande, den är idealisk för familjer med barn och är lämplig för personer med funktionshinder. Stranden är en stolt innehavare av symbolen "Blue Flag" för den organiserade, utrustade och rena stranden.

Bortsett från den centrala stranden i Slatina har staden Opatija vackrare stränder som är värda att besöka. Angiolina-stranden är en attraktiv betongstrand som ligger mellan Opatijas historiska byggnader - Villa Angiolina och hotell Kvarner. Tack vare det specifika retroutseendet lämnar Angiolina-stranden många gäster mållösa. I närheten av hotellet Miramar ligger Škrabići-stranden - en välskött betong- och stenstrand som är perfekt för familjer med små barn. Eftersom Škrabići-stranden är omgiven av grönska som ger naturlig skugga. Nära hotellet Ambasador finns Tomasevac-stranden, en strand som är delvis betong och delvis sandig. Tomasevac-stranden erbjuder besökare olika idrottsplatser, barer, restauranger samt parasoller och solstolar att hyra. Nära Angiolina-parken ligger en av de mest exklusiva stränderna på Opatija Riviera - sandiga Lido-stranden. På grund av dess extraordinära erbjudanden är sandstranden i Lido en idealisk plats för en perfekt semester. Pebble beach Lipovica är en idealisk strand för barnfamiljer. Förutom solstolar och parasoller att hyra finns på stranden Lipovica en restaurang, bar samt duschar och toaletter.

En av de vackraste stränderna på hela Opatija Riviera är stranden Ičići, som ligger i Ičići. Stranden Ičići är innehavaren av den "blå flaggan", en bekräftelse på att denna strand erbjuder allt som behövs för en perfekt semester inklusive havsvattnets kvalitet. Beach Ičići är en idealisk destination om du letar efter aktiv semester eftersom det har lekplatser för fotboll, beachvolleyboll och vattenpolo. Hyr en solstol och parasoll och tillbringa din semester på Opatija Riviera.

En annan vacker och välskött strand som erbjuder sina besökare allt som behövs för en perfekt semester är stranden Ika, som ligger i centrum av Ika. Stranden är delvis betong och delvis sten och därför är den idealisk för barn. Stranden Ika, förutom duschar, solstolar och parasoller, har den också en bra restaurang- och barerbjudande, och det finns en liten butik i närheten.

Den centrala stranden i en turiststad Lovran är stranden Kvarner eller stranden Gradsko. Med tanke på att det är en central stadsstrand är stranden Kvarner delvis sandig och delvis betong och erbjuder sina besökare idrottsanläggningar, restauranger, barer och parasoller och solstolar.

Förutom stranden Kvarner har Lovran en annan mycket attraktiv stenstrand belägen i nordväst om Lovran - stranden Peharovo. Stranden Peharovo är omgiven av träd, varför den är perfekt för familjer med barn som letar efter naturlig skugga. Stranden har också ett mycket rikt utbud av barer, restauranger och sportaktiviteter.

Stranden Medveja ligger inte långt från Opatija (8 km) och Lovran (2 km). På grund av det extremt rika erbjudandet som bortsett från barer och restauranger inkluderar vattenpark och olika sportaktiviteter, är denna vackra stenstrand idealisk för barnfamiljer. Om du tillbringar din semester på Opatija Riviera, missa inte chansen att besöka den attraktiva stranden Medveja.

Den längsta stranden som sträcker sig cirka 16 kilometer från Cesarbukten till Stepče-bukten är Mošćenička Draga-stranden, som består av sju anslutna stenstränder. De vackraste stränderna i denna del av Rivieran är stranden Sipar och den dolda stenstranden i Sv. Ivan. Mošćenička Draga-stranden betraktas av många som en av de mest attraktiva stränderna i norra Adriatiska havet. Längs hela stranden kan du hitta många restauranger och barer som är perfekta för en semester.

Učka-bergskedjan ligger på den norra delen av Adriatiska havet och sträcker sig nära kusten längs Opatija Riviera. En av de vackraste naturparkerna i Kroatien, Učka Nature Park täcker Učka-berget och en del av Ćićarija-berget och sträcker sig över 160 km2. Den högsta punkten i Učka Nature Park är Vojak, som är 1 401 meter hög (enligt vissa källor 1 396 meter hög) och Veli Planik, som är 1272 meter hög. På den högsta toppen, Vojak, finns det ett 5 meter högt stentorn, som byggdes 1911 och som kanske erbjuder den vackraste utsikten över Istrien och Kvarner. Under det fina vädret från utsiktspunkten är det möjligt att se Istrien, Kvarnerbukten och Kvarneröarna, inklusive ön Cres, ön Krk och ön Lošinj, Gorski Kotar, Ćićarija, Velebit och angränsande Italien och Alperna.

Učka förklarades 1999 som en naturpark på grund av den specifika och täta skogsvegetationen som påverkas av närheten till havet och havsluften och det specifika mikroklimatet. Förutom den rika floraen, kan ett fåtal endemiska och hotade djurarter ses i Učka Naturpark, som griffongam och mullörn. I naturparken finns det två utbildningsspår; utbildningsspår "Plas" och utbildningsspår "Vela Draga", mytologiska och historiska spår "Trebišća-Perun", attraktiv strandpromenad "Slap" som leder till vattenfall och konstspår "Stražica-Sapaćica".

Oavsett om du är en amatör eller en professionell idrottare, erbjuder Učka Mountain sina besökare många möjligheter till rekreation och aktiv semester - promenader på vandringsleder, mountainbikecykelleder, gratis klättring, vandring, speleologi, fågelskådning och adrenalinsport som glidflyg och paragliding. För barn förbereder anställda i naturparken olika program och workshops för att göra parken mer intressant.

Den naturliga skönheten och den orörda naturen i Učka naturpark och den imponerande 360 ​​° utsikten över Istrien, Kvarner och Učka-området är något du kommer att komma ihåg för alltid.

När någon nämner Opatija är det första som tänker på den attraktiva strandpromenaden Lungomare som sträcker sig 12 kilometer längs hela Opatija Riviera från Volosko till Lovran. Byggandet av strandpromenaden började 1885 när Opatija öppnade sina första hotell Grand Hotel Kvarner och Hotel Imperial. I mer än hundra år representerar Lungomare en perfekt plats för att vila kropp och själ i den lokala befolkningen och deras besökare. Strandpromenaden passerar bredvid de vackra färgglada parkerna, villorna och historiska byggnaderna, som är de perfekta exemplen på sekesisk arkitektur. Lungomare har utsikt över hela Kvarnerbukten och Kvarneröarna. På Lungomare-strandpromenaden finns en av de mest kända symbolerna för Opatija och hela Rivieran - en staty som byggdes 1956 Flickan med en Galleon ("Djevojka s galebom").

Angiolina Park är verkligen en av de vackraste parkerna i hela Opatija Rivieran, där du kan hitta mer än 120 växter. Den magiska Angiolina-parken, som alltid ser oklanderligt inredd, är hemmet till en av symbolerna för Opatija - en blomma av kamelia. Gå längs vägarna i Angiolina Park och ta ett foto av den charmiga Villa Angiolina och Musical Pavilion.

I centrum av Opatija finns det en annan attraktiv park - St. Jacob's Park. Den färgstarka parken St. Jacob är en idealisk plats att koppla av kropp och själ med neo-barock fontän, färgglada blommor, många bänkar och Art Pavilion "Juraj Šporer".

Mer än 100 år gamla Margarita Park ligger lite längre bort från havet och erbjuder sina besökare en mer intim atmosfär jämfört med andra parker i Opatija. Margarita Park är rik på olika växtarter som ek.

Medan Lungomare-strandpromenaden sträcker sig längs kusten, sträcker sig Carmen Sylve-spåret i Opatija inlandet. Varje besökare kommer att imponeras av den friska luften, skogens doft och den orörda naturen som omger dig. Vandringsled Carmen Sylve leder till det lilla fortet som byggdes på Rock of Queen Elizabeth.

Den största fördelen med Opatija rivieran är nästan en idealisk plats som erbjuder många möjligheter för dagsturer till närliggande Istrien, Kvarner och Gorski Kotar. På grund av dess närhet är det möjligt att organisera utflykter till några av de vackraste nationalparkerna som Risnjak, Brijuni eller Plitvice Lakes, centrum av Istrien och charmiga Istriiska städer samt öarna Cres, Rab och Krk.

Kvarnerbukten är perfekt för seglingentusiaster eftersom Opatija och Ičići har nautiska marinor och Opatija Riviera ligger nära öarna Cres, Krk och Lošinj. Förutom att segla, rekommenderar vi starkt att utforska undervattensvärlden genom dykning. Vrak av gamla sjunkna fartyg, undervattensgrottor och rikedomen av undervattensflora och fauna är bara några av anledningarna till att nå det oupptäckta djupet i norra Adriatiska havet.

Opatija har lockat turister i många år under hela året eftersom det har en mycket rik restaurang- och barerbjudande såväl som andra turisterbjudanden som lockar gäster oavsett årets del. Advent i Opatija har i åratal varit ett av de vackraste Adventsna i Kroatien, som varje år lockar fler och fler besökare. Dekorerade torg och gator, en skridskoåkning under stjärnor och musikkonserter är bara några av orsakerna till att advent i Opatija är garantin för bästa möjliga introduktion till julperioden.

Möjligheterna för en semester på Opatija Riviera är riktigt bra. Bortsett från att vandra genom magiska parker och välskötta strandpromenader längs hela Rivieran, bör du också prova berömda wellness- och spa-centra.

Opatija Rivieran - Klimat och väderprogno

Väderprogno

Eftersom det ligger i Kvarner har Opatija Riviera ett typiskt Medelhavsklimat som kännetecknas av soliga, torra och varma somrar och milda och regniga vintrar. Det som gör Opatija Riviera populär under ett år är ett mycket trevligt klimat som under sommarmånaderna är perfekt för bad, medan det under milda vintrar är perfekt för långa promenader i den friska luften. Allt detta gör Opatija till en idealisk destination för utveckling av hälsoturism. Trevligt klimat påverkas betydligt från Medelhavet och Učka skogen.

Den genomsnittliga dagliga lufttemperaturen under sommaren är cirka 22° C medan vintern sjunker till en medeltemperatur på 7° C. Opatija Riviera har i genomsnitt 2100 soltimmar per år. Nästan den ideala temperaturen under sommarmånaderna är särskilt lämplig för utvecklingen av turism som har utvecklats i dessa områden i mer än 120 år.

Opatija Rivieran har ett rent och kvalitativt hav, och 1899 förklarades Opatija till en klimatvårdsort. Den genomsnittliga havstemperaturen på sommaren stiger till 26° C medan den genomsnittliga vintertemperaturen faller till 9° C.