Upptäck de vackraste stränderna i Kroatien

Upptäck de vackraste stränderna i Kroatien

23.06.2019.


Kroatien är inte känd endast från landet med klart blått hav, men det är också känt för sina vackra och många öar, vikar och åsar, liksom andra naturliga skönheter. Med tanke på att den kroatiska kusten är lång, har Kroatien många vackra sten-, sten- och sandstränder. Även om majoriteten av stränderna är mycket populära bland turister är många stränder och vikar fortfarande oupptäckta och praktiskt taget orörda. Ursprungligen valde vi de 10 bästa vackra stränderna i Kroatien, eftersom många vackra stränder inte kan lämnas ur listan, utökade vi vår lista till de 12 vackraste stränderna i Kroatien. Nedan hittar du de 12 vackraste stränderna i Kroatien som lämnar dig mållös.

Zlatni råtta strand - ön Brač

Zlatni rat, Brač

På grund av det unika och igenkännliga utseendet på stranden Zlatni-råtta på ön Brač, anser många denna strand som den mest attraktiva stranden i Adriatiska havet. Pebble beach Zlatni råtta ändrar ständigt sin form beroende på vind, vågor och havsströmmar. Starka vindar och vågor gör Zlatni-råtta till en idealisk plats för vindsurfing. Stranden är omgiven av tallskogar och ligger på södra sidan av ön Brač, sträcker sig på mer än tusen meter. Kolla erbjudandet av lägenheter och privat boende i Bol på ön Brač, nära stranden Zlatni rotta.

Sakarun-stranden - ön Dugi Otok

Sakarun, Dugi otok

Stranden som säkert kommer att lämna dig andfådd är Sakarun-stranden (eller Saharun-stranden) - den mest populära stranden på Dugi Otok. Denna 800 meter långa strand ligger på den norra delen av ön och ligger i närheten av Veli-råtta och Božava. Vit sand och klart hav omges av tallskogar och är idealiska för familjer med barn. På grund av dess exceptionella skönhet anser många att Sakarun-stranden är den vackraste stranden vid Adriatiska havet. Kolla erbjudandet av lägenheter och privat boende på Dugi Otok, där Sakarun Beach ligger.

Stränder i Makarska Riviera - Brela, Makarska Riviera

För många är den mest attraktiva och vackraste delen av hela Adriatiska havet Makarska Riviera, som sträcker sig 53 kilometer längs berget Biokovo. Det som gör Makarska Rivieran speciell är ett stort antal attraktiva stränder omgiven av gröna tallar som ger naturlig skugga. Två stränder i Makarska Riviera är emellertid särskilt fantastiska, och båda ligger i Brela - Podrače-stranden och Punta Rata-stranden (Dugi Rat-stranden). Kiselstranden i Punta Rata ligger inte långt från varumärket Makarska Riviera och Brela, en liten stenö som kallas "Brela-stenen". Punta Rata strand är innehavaren av "Blue Flag". Dessutom har denna strand förklarats som en av de vackraste stränderna i världen av Forbes magazine. En annan stenstrand förklarade den vackraste stranden i Europa enligt "Europas bästa destinationer" är Podrače-stranden, som ligger i en vacker lugn vik strax norr om Brela. Det turkosa havet, tallskogarna och den magnifika Biokovo som omger Podrače-stranden garanterar den perfekta semestern. Tillbringa din semester på Makarska Riviera i en av de attraktiva lägenheterna eller fritidshusen.

Saplunara-stranden - ön Mljet

Salapura, Mljet

Den västra delen av ön Mljet, som är den grönaste kroatiska ön, är skyddad som den första nationalparken vid Adriatiska havet. Ön Mljet ligger nära ön Korčula, staden Dubrovnik och halvön Pelješac. En av de vackraste stränderna på denna gröna ö är Saplunara-stranden - en vacker sandlagun som ligger på den sydöstra delen av ön. Eftersom det inte finns någon direkt färjelinje till Saplunara, är denna strand perfekt för personer som vill fly från folkmassan och koppla av. Privat boende finns i omedelbar närhet, bara 50 meter från Saplunara-stranden. Om du tar dig tid rekommenderar vi också att du besöker NP Mljet. Hitta prisvärda lägenheter och privat boende på ön Mljet.

Stiniva strand - ön Vis

Stiniva, Vis

Stiniva är en 600 m lång vik omgiven av två höga klippklippor, vilket gör den till en av de mest attraktiva stränderna på hela Adriatiska havet. Om du inte har en båt är det en utmaning att nå Stiniva-stranden eftersom det tar cirka 25 minuters promenad genom den olagda banan från byn Žužeca. På Stiniva-stranden finns en liten restaurang där du kan uppdatera dig med en drink. På ön Vis har du möjlighet att stanna i staden Vis på öns sida av ön eller i Komiža på västra sidan av ön.

Paradisstrand - Lopar, ön Rab

Paradise beach, Lopar, Rab

Paradisstrand, Lopar, Rab
Paradisstranden, nästan 2 kilometer lång, ligger i den norra delen av ön Rab. På grund av kvaliteten på vatten och ren miljö tilldelas Paradise Beach "Blue Flag" som gör denna strand till ett idealiskt mål för familjer. Paradise Beach erbjuder gästerna olika idrottsanläggningar inklusive beachvolleyboll, vattenrutschbanor och strandglädje. Du kan hitta boende i många lägenheter och rum i privat boende i Lopar på ön Rab.

Banje strand - Dubrovnik

Banje, Dubrovnik

Dubrovniks Banje-strand ligger bara två minuter från gamla stan och stadsmuren. Det som gör denna strand unik är det klara havet och en spektakulär utsikt över grannön Lokrum och murarna i den gamla staden Dubrovnik. Förutom att simma och ligga på solstolarna kan du njuta av en cocktail eller en uppfriskande drink i den närliggande baren. Om du är en idrottsman och gillar att spendera sportaktiviteter på sandstrandstranden Banje kan du spela beachvolleyboll, fotboll, vattenpolo samt det ursprungliga kroatiska spelet - picigin. På grund av stora folkmassor under juli och augusti rekommenderar vi att du kommer till stranden tidigt på morgonen. Nattliv på stranden Banje börjar med en solnedgång när denna stadsstrand förvandlas till en central plats för nattliv. Om du vill besöka Dubrovnik och bo i prisvärt boende rekommenderar vi direktkontakt med de privata ägarna av lägenheter och rum.

Vit strand - Solaris, Šibenik

Bijela plaža, Solaris, Šibenik

Solaris turistort ligger i Šibenik skärgård, nära staden Šibenik, centrum av Šibenik-Knin län. Sandy Vit strand ligger i den centrala delen av turistkomplexet, och vattenrutschbanor, simbassänger, lekplatser för barn och annan tillhörande underhållning gör det till en oundviklig destination för barnfamiljer. Den vita stranden fick sitt namn efter exceptionellt vit sand. För dig som föredrar att tillbringa semestern i en turistort kan de dansa i rytmerna av populära R & B-låtar, njuta av en av favoritcocktailsna och koppla av i utomhuspoolen. Boende nära turistkomplexet Solaris och den vita stranden finns i den närliggande Brodarica eller i staden Šibenik.

Stranden Sveti Ivan - Lubenice, ön Cres

Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres

Ön Cres är en av de största Adriatiska öarna och ligger i Kvarnerbukten norr om Adriatiska havet. På toppen av klipporna på 378 meter höga byggs Lubenice, en magisk plats med en vacker utsikt över skärgården Cres-Lošinj. Under den här charmiga platsen ligger St Ivanas strand (eller Lubenice-stranden), cirka fyrtio minuter bort till fots. St. Ivan-stranden har förklarats som en av de vackraste stränderna i världen av många utländska tidskrifter. Stenstranden St. Ivan är idealisk för en lugn semester eftersom det inte finns för mycket kommersiellt innehåll på stranden. Du kan hitta boende i lägenheter, rum eller fritidshus i Cres, den största staden på ön, som ligger 20 kilometer från stranden St. Ivan vid foten av Lubenica.

Stranden Vučine nära Žuljana- Pelješac

Žuljana - Pelješac

Halvön Pelješac är den näst största halvön i Kroatien och ligger i den södra delen av Kroatien i Dubrovnik-Neretva län. Många tror att Pelješac-halvön är ett Medelhavsparadis känt för sina utmärkta röda viner, jungfru olivolja och snäckskal från vilka den mest kända är Ston-ostron. Tack vare de gynnsamma havsströmmarna har Pelješac ett kristallklart hav med många vackra vikvikar och stränder. En av dessa är den sandiga viken Vučina nära Žuljana, som ligger i mitten av halvön. Bortsett från dess enastående skönhet, är trevliga stränder runt Vučina-stranden (Žuljana) den här stranden perfekt för äventyrsälskare som söker dykning och undervattensfiske. Du kan hitta billigt boende i privata lägenheter i Žuljana, nära Vučina-stranden.

Spiaza-stranden - ön Susak

Spiaza – otok

Ön Susak tillhör skärgården Cres-Lošinj. Spiaza-stranden ligger på den närliggande sandiga Spiaza-viken, nära byn. På grund av det grunt hav, sand och tillgänglighet är Spiaza-stranden lämplig för familjer med barn. Många tror att sand från Susak hjälper barn och patienter med kronisk sjukdom eftersom sand har specifika medicinska egenskaper. På stranden Spiaza är det möjligt att hyra en parasoll eller en solstol samt spela volleyboll. Stranden har också flera cafébarer och restauranger. Om du vill besöka denna unika ö vid Adriatiska havet rekommenderar vi att du bokar en lägenhet i Susak.

Stranden Slanica - ön Murter

Ön Murter är den största ön i Šibenik-området, och den har en av de populäraste stränderna i Dalmatien - stranden Slanica. Sandstranden i Slanica är den mest populära stranden på ön Murter. Förutom sanden, sträcker sig Slanica-stranden också över klipporna där du kan gömma dig i skuggan av tallar. Med tanke på att Slanica-stranden är sandig och den har många attraktioner för barn, är stranden perfekt för familjer med barn. Förutom den vackra sanden, kännetecknas stranden av det salta havet i turkosfärg!

Taggar: Bästa stränderna, Kroatien, Adritiska havet

Vi vill gärna höra dina kommentarer, berättelser och upplevelser i Kroatien i kommentarerna nedan


Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i Kroatien