Lägenheter och privat boende Drniš

Drniš är en liten stad i den centrala delen av Šibenik-Knin län. Det byggdes på 1400-talet vid foten av berget Promina och ovanför kanin i floden Čikola, som en fästning för försvar från det osmanska riket. Det är bara 30 km från Šibenik, eller cirka 25 minuters bilresa. Drniš har cirka 3 300 invånare och erbjuder sina besökare olika turistattraktioner. Drniš är förmodligen mest känd för prosciutto, vilket är en läcker delikatess...

Sortera efter:

Lägenheter Drniš Dream House

Drniš

Från havet 10 km
Kapacitet 9 personer

från 40 €

Lägenheter Drniš Dream House ( Drniš)

Gammalt stenhus, fullständigt renoverat. Det har 3 rum, vardagsrum, kök, 2 badrum, 2 toaletter och stor terrass. Det är totaly utrustade med Wi-Fi. Parkeringsplats ligger nära trädgården. Huset ligger i Drniš stad, vid gränsen till nationalparken Krka, rumänska lägret Burnum. Det ligger 3 km från mountine Promina och 20 minuter från kusten (Solaris, Sibenik ...) Du kan känna själen på gammal väg som bor i Dalmatien och Mediterran.

Kategorisering Kategorisering - Lägenheter Drniš Dream House

Från havet 10 km
Kapacitet 9 personer

Pris från 40 €

Turistguide - Drniš

Drniš  - Vapen Drniš är en liten stad i den centrala delen av Šibenik-Knin län. Det byggdes på 1400-talet vid foten av berget Promina och ovanför kanin i floden Čikola, som en fästning för försvar från det osmanska riket. Det är bara 30 km från Šibenik, eller cirka 25 minuters bilresa. Drniš har cirka 3 300 invånare och erbjuder sina besökare olika turistattraktioner. Drniš är förmodligen mest känd för prosciutto, vilket är en läcker delikatess tack vare det ideala klimatet. I staden Drniš finns det rester av flera magnifika fästningar, varav den mest berömda är Gradina, belägen på en höjd av 344 m över havet över kanin i floden Čikola. I närheten finns också ett mycket intressant Drniš stadsmuseum som har en imponerande samling verk av Ivan Meštrović, den mest berömda kroatiska skulptören som föddes här. I Drniš kan du också se en arkeologisk och kulturhistorisk samling. I närheten av Drniš ligger den världsberömda nationalparken Krka och dess många naturliga sevärdheter som Roški-vattenfallet eller Visovacön vid Visovacsjön. För alla naturälskare och vandrare rekommenderar vi en lätt stigning till Promina-berget som erbjuder en oförglömlig utsikt över större delen av Dalmatien. På vägen till Šibenik finns en unik temapark Etnoland, där du kan uppleva det traditionella livet för invånarna i Drniš-området, men också prova alla dess välsmakande specialiteter. Mycket prisvärt boende finns i privata lägenheter, rum eller traditionella stenhus för semester. Kontakta direkt ägare av privat boende och spara upp till 40% på höga byråavgifter. Välkommen till Drniš!

Drniš Väderprognos