Lägenheter och privat boende Ozalj

Ozalj är en liten stad i länet Karlovac i Kroatien. Det ligger vid floden Kupa i centrala Kroatien, norr om Karlovac. Det är nära gränsen till Slovenien, som ligger bara 15 km bort. Den medeltida staden Ozalj är byggd på en platå ovanför floden Kupa och nämndes först på 1200-talet som en fri kunglig stad. Ursprungligen ägs det av den berömda aristokratiska familjen Frankopan, men på 1500-talet ägs av en annan berömd aristokratisk...

Utvalda lägenheter och privata boende i Ozalj

Sortera efter:

Agrotourism Sablić

Ozalj

Från havet > 50 km
Kapacitet 7 personer

från 200 €

Agrotourism Sablić ( Ozalj)

Country House Sablic är ett århundrade gammalt familjshus som ursprungligen byggdes av ek i en traditionell stil av Pokuplje (regionen runt floden Kupa, nära staden Ozalj). 2008 har vi återställt huset med respekt för några gamla och originella element och utrustat det för att passa dagens livsstil. Vårt rustika fritidshus ligger i den nybyggda källaren med en terrass som heter "ganak", för vilken denna typ av hus är känd och erkänd som typen av den gamla kroatiska konstruktionen. Ingången till vardagsrummet är från terrassen, vilket med köket och matsalen blir ett stort rum. Den första våningen består av tre sovrum och två badrum. Detta mysiga fritidshus uppfyller stor parkering och utekök som är avsett att umgås utomhus med ytterligare två toaletter. Vi erbjuder en unik naturupplevelse: sova i en äkta trästuga, omgiven av betesmarker, skogar och vacker utsikt över Žumberak Highlands. äter frukt och grönsaker nyplockade från sin egen ekologiska ekologiska trädgård, sola på sin steniga strand. Och det finns en vedeldad kakelugn för att värma alla rum under kalla dagar. Välkommen !

Kategorisering Kategorisering - Agrotourism Sablić

Från havet > 50 km
Kapacitet 7 personer

Pris från 200 €

Turistguide - Ozalj

Ozalj  - Vapen Ozalj är en liten stad i länet Karlovac i Kroatien. Det ligger vid floden Kupa i centrala Kroatien, norr om Karlovac. Det är nära gränsen till Slovenien, som ligger bara 15 km bort. Den medeltida staden Ozalj är byggd på en platå ovanför floden Kupa och nämndes först på 1200-talet som en fri kunglig stad. Ursprungligen ägs det av den berömda aristokratiska familjen Frankopan, men på 1500-talet ägs av en annan berömd aristokratisk familj Zrinski. Deras egendom förblev fram till 1671 och Zrinski-Frankopan konspiration mot den absolutistiska politiken för Habsburgarna och Österrike. Day of Ozalj firas den 30 april, samma dag då de avrättades Petar Zrinski och Fran Krsto Frankopan. Ozalj har idag en mycket bra bas för utvecklingen av turism, särskilt kulturell och historisk utflykt. Den största attraktionen är den medeltida staden Ozalj där är Museum med värdefulla utställningar från tiden för Zrinski och Frankopan. Här är också en av de första vattenkraftverken i Kroatien från 1908, byggd vid floden Kupa som också är ett kulturminne. Under sommaren kan du njuta av alla aktiviteter som erbjuds vid den klara floden Kupa, och du kan besöka en av de berömda vinvägarna i området och smaka på några av de lokala vinerna. Besök detta intressanta och vackra område med skogsklädda kullar och smaragdfloden Kupa och lära känna dess rika historiska och kulturella arv. Sök efter billigt privat boende i Ozalj och omgivningen. Lägenheter, rum och fritidshus i Ozalj och omgivningar. Välkommen till Ozalj!

Ozalj Väderprognos