Lägenheter och privat boende Đakovo

Đakovo är en liten stad som ligger i hjärtat av den historiska provinsen Slavonia i östra Kroatien. Det tillhör administrativt Osijek-Baranja län och är den näst största staden i det länet efter Osijek. Đakovo har knappt 30 000 invånare. Ovoakovos historia börjar på 11-talet med ett bidrag från den kroatisk-ungerska prinsen Koloman till den bosniska biskopen Ponsi, vilket gör biskoparna till mästare i ovoakovo och det omgivande området....

Sortera efter:

Lägenhet Lovrić Đakovo

Đakovo

Från havet > 50 km
Kapacitet 8 personer

från 80 €

Lägenhet Lovrić Đakovo ( Đakovo)

Lägenheten ligger nära centrum av ovoakovo, 1200 meter från Peterskyrkan och nära statens studgård Đakovo. Det ligger i en lugn del av staden där du kan njuta av lugn och naturen, men ändå nära centrum och publiken. Koppla av i den fullt utrustade och ordnade lägenheten med 2 sovrum, litet kök, ett stort vardagsrum, badrum, terrass, gratis parkering och wi-fi, total kapacitet 6-8 personer. Låt Apartman Lovrić Đakovo vara din plats att koppla av, plats för din affärsframgång och trevliga stunder. Välkommen till Đakovo!

Kategorisering Kategorisering - Lägenhet Lovrić Đakovo

Från havet > 50 km
Kapacitet 8 personer

Pris från 80 €

Turistguide - Đakovo

Đakovo  - Vapen Đakovo är en liten stad som ligger i hjärtat av den historiska provinsen Slavonia i östra Kroatien. Det tillhör administrativt Osijek-Baranja län och är den näst största staden i det länet efter Osijek. Đakovo har knappt 30 000 invånare. Ovoakovos historia börjar på 11-talet med ett bidrag från den kroatisk-ungerska prinsen Koloman till den bosniska biskopen Ponsi, vilket gör biskoparna till mästare i ovoakovo och det omgivande området. Detta är när historien om stiftet Đakovo börjar, som blev den biskopsstaden och säte för ärkestiftet i ovoakovo. I centrum av ovoakovo är Strossmayers torg, avgränsat av katedralen, curien, koralen, biskopens domstol och seminariet. Det viktigaste monumentet för staden är den imponerande Đakovo-katedralen-basilikan St. Peter, som också är en symbol för staden. Byggnaden av katedralen varade i 16 år, 1866 - 1882 och initierades av biskop Strossmayer. Bakom katedralen finns en vackert anlagd stor park som kallas Strossmayer-parken, där den allmänt kända Đakovački vezovi hålls varje år (en traditionell internationell folklorefestival som varade i 2 veckor i slutet av juni och början av juli). Gågatan i gamla stan, som sträcker sig från katedralen till All Saints Church, kallas Korzo och är en daglig mötesplats för medborgare och turister. Det finns också ett mycket intressant museum i ovoakovo, som har flera värdefulla samlingar om ovoakovos historia och denna del av Slavonia. En av turistattraktionerna i ovoakovo är ovoakovo gård med ädla Lipizzaner-hästar, en av de äldsta i Europa. Đakovo har många intressanta evenemang under hela året, det viktigaste är nyårsafton, Đakovački vezovi, Đakovacki rezovi, Đakovo bušari, halva nyåret, festival för gamla stansdansar och sånger, Ivans kors, Festival för kyrkansång, Đakovo-möten av kroatiska litterära kritiker ... Visst, en fantastisk inbjudan för alla turister att besöka denna vackra stad i hjärtat av Slavonia, som kommer att fängsla dig med sin charm. Du kan hitta boende i ovoakovo i ett växande antal lägenheter och rum inom familjebostäder, och i direktkontakt med privata hyresgäster kan du lära känna den stadens seder och kultur. Välkommen till Đakovo!

Đakovo Väderprognos
Zoek naar accommodatie in de omgeving van Đakovo