Robinsons semester i Kroatien på öarna Drvenik Veli och Drvenik Mali

Robinsons semester i Kroatien på öarna Drvenik Veli och Drvenik Mali

Antalet gäster vid Adriatiska kusten har ständigt ökat under den senaste perioden. Att hitta en ledig plats på en av de populära stränderna under säsongen är verkligen inte en lätt uppgift längre. Om jag till den uppgiften lägger till ett ytterligare kriterium, att det handlar om ett lugnt och doldt hörn på stranden, blir det ofta uppdrag omöjligt. Jag skulle våga säga att det finns fler och fler oss som bara klar sjö inte är tillräckligt för semester. Trött på den livliga takten och den stressiga vardagen vill vi efter en semester tillbringad i en lugn naturlig oas. Det finns många sådana platser i Kroatien! Lyckligtvis är inte många människor medvetna om dem ...

Drvenik Veli

 

Mittemot Trogir ligger öarna Drvenik Mali och Drvenik Veli. Så snart du närmar dig ön Drvenik Veli, dvs. Drvenik Veliki, en by på samma ö, som är slutdestinationen för Jadrolinija-färjan (utgångspunkten är Seget Donji eller Trogir), börjar du känna charmen öliv. Ett kort brus som orsakas av ankomsten av färjan kommer att tystas med dess avgång. Handla, ett par tavernor och en kyrka utgör öns centrum. När du rör dig lite över några hus i byn inser du att du är omgiven av grönska och havet bara det som får dig att känna att du är den enda i världen.
 

Drvenik Veli

 

Ön själv gömmer några avlägsna vikar, Grabula-bukten (väster om byn Drvenik Veli), Mala Luka (väster om ön), Pernatica (söder), Solinska (söder) och Krknjaši (öster om ön). Öster om ön var byn Krknjaši vårt mål. Vi beslutade att gå denna 4 km från en till den andra delen av ön. Cykeln skulle också vara en bra lösning (men bara för dem som är redo att åka uppåt på en macadam). Fallande mot öns östra sida, den kristallblå havet vik omgiven av två holmar, Krknjaši bukten känd som den blå lagunen, kommer att locka din uppmärksamhet. Havet är här så kristallklart att du säkert kommer att se alla sjöborrar som också lockas av havsklarhet. Viken är perfekt för sjömän som är de vanligaste gästerna i denna vik. Det omges av två holmar, Krknjaš Veli och Krknjaš Mali, som är på grund av sin tallskog en idealisk plats för vild camping.
 
I närheten av ön Drvenik Veli ligger en annan befolkad ö, Drvenik Mali. Borak hamn är ett av hållplatserna för samma Jadrolinija-färja som leder till Drvenik Veli. Borak är den största öhamnen och centrum för all social och ekonomisk verksamhet på denna ö. På ön finns det också en väg i några hundra meter längs söder om ön, dvs mot Vela Rina-bukten. Det finns en vacker sandstrand och bara en restaurang.

Drvenik Veli

 

Som ön Drvenik Veli kommer Drvenik Mali också att förtrolla dig med sin orörda natur. Ön finns i olivlundar och högkvalitativa carobs.

Drvenik Veli

 

Båda öarna, Drvenik Veli och Drvenik Mali ger dig möjlighet till Robinsons semester samt en flykt från överfulla bullriga stränder. Om du inte är på Robinsons semester i bokstavlig betydelse av ord, vilket betyder att du vill njuta av i lugn, natur och hav, men också har boende i en bekväm lägenhet, rum eller fritidshus, kontakta direkt ägarna av privat boende. Privat boende i Drvenik Veli och Drvenik Mali är det enda alternativet om du vill tillbringa en oförglömlig semester på dessa något glömda men äkta och vackra Adriatiska öar.

Drvenik Veli

 

Taggar: Robinsons semester, Drvenik Veli, Drvenik Mali

Vi vill gärna höra dina kommentarer, berättelser och upplevelser i Kroatien i kommentarerna nedan


Valt erbjudande av lägenheter och privat boende i Kroatien