Nationalparker i Kroatien

Kroatien har 8 vackra nationalparker, varav en är under UNESCO: s skydd. Hitta ditt perfekta boende genom vår katalog, besök den närliggande nationalparken och upplev all skönhet och charm som erbjuds av de naturliga skönheterna i Kroatien

Nationalpark Brijuni

Nationalpark Brijuni

Längs Istriens västkust finns flera örupper, bland vilka den mest intressanta, den största och mest utvecklade Brijuni-ön med 14 öar och öar på 7,4 km2. Stor ö som den största ön Brijuni skärgård, som odlades i ett harmoniskt landskap av ängar och parker, innehåller mycket värdefulla rester av det arkitektoniska arvet och det är viktigt att notera att havet är nästan 80% av det skyddade nationalparksområdet där Är nästan alla delar av Adriatiska havets ekosystem.

Nationalpark Kornati

Nationalpark Kornati

Nationalparken Kornati upptar 220 km2 och omfattar 89 öar, öar och rev med ca 238 km kust. Trots detta relativt stora antal öar utgör parkens kontinentala del mindre än 25% av det totala arealet, medan resten är ett marint ekosystem. Simma i kristallklart och varmt hav av Kornati. Detta är en upplevelse som du kommer att minnas hela ditt liv.

Nationalpark Krka

Nationalpark Krka

Ren karstflod med 7 magiska vattenfall härstammar nära Knin, i två tredjedelar av sin längd går genom kanjonerna. Den är extremt rik på endemisk flora och fauna, med 222 fågelarter. Sjön Visovac mellan Roski Slap och Skradinski slap (13 km) är ön Visovac med Franciscan kloster i idylliska trädgårdar med en lång kulturhistoria. Lugna sjöar och floder är idealiska för kanoter och kajaker. Nationalparken får simma, så ta med baddräkten och uppfriska dig själv i den kristallklara floden Krka!

Nationalpark Mljet

Nationalpark Mljet

Detta är av många de vackraste och pittoreska ön Adriatiska havet, en av de mest attraktiva och kulturhistoriska mest intressanta pärlorna i Medelhavet, besökta av många turister år efter år. Det täcker nästan 5400ha, inklusive strandpromenaden 500m från kusten, öar och stenar. De översvämmade vikarna, Malo och Veliko Jezero är de mest framträdande platserna i detta område och ett viktigt geologiskt och oceanografiskt fenomen. En trevlig vistelse är perfekt för bad, sol och vandringsleder runt sjön.

Nationalpark Paklenica

Nationalpark Paklenica

Paklenica nationalpark täcker ett område av kustens sluttning av södra Velebit, zonen av högsta bergstoppar (Vaganski Vrh, Babin Vrh, Sveto Brdo). Det täcker ett område med torra flöden av Velika och Mala Paklenica, och deras karakteristiska canyoner snidade vertikalt i södra sluttningarna av Velebit. Paklenica nationalpark är det viktigaste kroatiska klättringscentret, känt utanför kroatiska gränserna. En särskild höjdpunkt i detta klättringsområde är dess närhet till kusten, och Paklenica Riviera är en idealisk plats att kombinera klättring och vattensporter.

Nationalpark Plitvice sjöar

Nationalpark Plitvice sjöar

Den mest populära bland de åtta nationalparkerna i Kroatien är Plitvice Lakes nationalpark. Plitvice sjöar är den enda nationalparken i Kroatien som ingår i Världsarvslista (UNESCO) 1979 och var bland de första i världen. Det finns 16 kristallklara sjöar kopplade till många vattenfall som gör en natur undrar. Plitvice-strömmen strömmar från bergarterna, bildar ett 78 m högt vattenfall i de stora fallen, det högsta vattenfallet i Kroatien, tillsammans med vatten från sjöar bildar floden Korana.

Nationalpark Risnjak

Nationalpark Risnjak

Den västra bergskedjan i samband med de dinariska Alperna och har en stor Risnjak (1528 m) och Snjeznik (1506 m) och är riklig med karstfenomerna som fel, klyfta, grottor och gropar. Stora områden är täckta av gamla barrträd, fjällängar, subalpina och alpina flora med många endemiska arter. Om du vill lära dig mer om parkens fauna, kommer de stora djuren särskilt, lyssna och slå samman med naturen.

Nationalpark North Velebit

Nationalpark North Velebit

Från Vratnik (698 m) på vägen Otočac-Senj till Veliki Alan (1379 m), omgiven av hav med de nakna klipporna av Velebitkanalen, med inredningen av skogskogarna, täcker nationalparken North Velebit den bredaste delen av Velebit Berg. Området förklarades en nationalpark på grund av mångfalden av karstfenomen, den biologiska mångfalden i vilda djur och enastående naturlig skönhet på ett relativt litet område.